Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Doc1.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
45.58 Кб
Скачать

5.3.Основні екскурсійні об’єкти та туристичні маршрути

ПО НИЖНЬОМУ ДНІПРУ

Водний маршрут на теплоході, туристичних байдарках або інших засобах з організацією риболовлі, юшки, відпочинком на Дніпрі.

Початок в місті Нова Каховка з відвідуванням краєзнавчого музею. Каховської гідроелектростанції, екскурсією по місту. В ході маршруту можливе відвідування наступних історичних і природних об'єктів: геологічного пам'ятника природи у селі Львово, городища Тягинського укріплення і меморіалу 500-річчя запорозького козацтва у селі Тягинка, хатини Остапа Вишні і замовника «Крынковское поселение бобров» в селі Кринки, місця Олешківської Січі і будинку Поліни Райко в Цюрупинську, музею Чорноморського біосферного заповідника, Голпристанської грязелікувальниці і замовника «Соленое озеро» в місті Гола Пристань. Кінець маршруту в місті Херсоні. Можливий короткий ( Нова Каховка – Херсон), середній ( Нова Каховка – Гола Пристань – Херсон) і довгий (Нова Каховка – Рибальче – Херсон) варіант маршруту. Подорож можлива в наступних форматах: історико – ностальгічний туризм «По місцях козацької слави», природознавчий зелений туризм з відвідуванням пам'ятників природи, експериментальний варіант на туристичних байдарках з ночівлею наметах, спортивно – риболовний «Херсонская блесна».

В Херсоні презентували новий туристичний маршрут «Шляхами козацької слави». Цей тур розрахований на три дні, вартість якого складає 500гривень. В програму туру входить відвідування визначних місць козацької доби. Екскурсія починається з Херсонського обласного краєзнавчого музею, який був заснований у 1890 році. У його фондах зберігається понад 150 тисяч музейних експонатів, таких як «Козацька давнина», «Людина і зброя» та ін. Бериславський район, самий багатий район в області по кількості історичних пам’яток. В селі Тягинка можна побачити пам’ятник Богдану Хмельницькому та фортецю Тягин, яку побудували турки ще в 1491 році.Далі подорож продовжується до с. Червоний Маяк, де проходить екскурсія до Григоріє - Бізюкового монастиря та відвідування печерних лабіринтів з підземним храмом. Свого часу він входив у п’ятірку найбагатших монастирів Російської імперії.

Кам’янська Січ - пам’ятка історії національного значення, яка належить до Національного заповідника «Хортиця». Розташована вона в гирлі річки Кам’янка на правому березі Дніпра. Саме тут встановлено пам’ятний знак, який має вигляд обеліска кошовому отаману Кості Гордієнку.

Згідно з програмою туру, туристи відвідують у Новій Каховці завод «Таврія». Там запланована дегустація всесвітньо відомих коньяків та вин, екскурсія по заводу у цехи витримки та розливу.

Також туристи ознайомляться з традиціями виробництва ВАТ «Кам’янський», який був заснований князем П.М. Трубецьким. Проводиться екскурсія у винні підвали, в виробничі цехи, де можна побачити технологію виготовлення вин. Екскурсія завершується відвідуванням дегустаційного залу.

Кінцевим місцем цього туру є найбільша в Європі пустеля, яка називається «Олешківські піски». Дивовижно, але мало хто з українців знає про її існування. На площі 200 тисяч гектарів розкинулися безмежні бархани, які мешканці тутешніх місць ще називають «кучугурами». Висота їх сягає 10 метрів. Олешківська пустеля - це унікальний природничий об’єкт, який посів почесне місце у спеціальних номінаціях всеукраїнської акції «7 природних чудес України».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]