Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Doc1.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
45.58 Кб
Скачать

6 Екологічна ситуація в області та вплив на розвиток туризму

Херсонщина – благодатна і щедра земля, за своїми природними та кліматичними умовами належить до кращих територій світу і має великий природно-ресурсний потенціал. Повітря в цих місцях насичене ароматами степових трав, квітучих садів, хвої, солоними морськими бризами. Тому Херсонщина вже упродовж багатьох десятиліть є визнаною оздоровницею і має унікальні можливості для розвитку туризму.

Матеріали в покажчику згруповані у тематичні розділи, які висвітлюють окремі аспекти екології, охорони природи та раціонального природокористування, природно-заповідного фонду Херсонщини, туризму.

Видання розраховано на викладачів, студентів, вчених-природознавців, а також для всіх, хто цікавиться природою Херс Унікальні куточки природи на Херсонщині – це біосферні заповідники.

Чорноморський біосферний заповідник – епіцентр гніздових, перелітних і зимових скупчень птахів в Північному Причорномор`ї, «Асканія - Нова» – єдина у світі ділянка первинного степу, яка ніколи не використовувалася для потреб сільського господарства. На заповідних землях можна зустріти американських бізонів, кафрських буйволів, сайгаків (найдавніші копитні,ровесники мамонтів), лам, шотландських поні, диких коней, муфлонів, страусів, верблюдів, антилоп, оленів, фазанів, павичів, рожевих пеліканів, чорноголових чайок і безліч лебедів.

Херсонщина – унікальний природний комплекс, один з екологічно чистих регіонів України, який щороку відвідують понад мільйон туристів з різних куточків нашої держави та інших країн світу.

Список літератури

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]