Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема №9.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
149.5 Кб
Скачать

4. Характеристики, переваги, вигоди (хпв)

Можна назвати деякі з великого списку областей застосування методів біометричної ідентифікації :

• Паспорти , перевірка громадян, що в'їжджають в країну. Наприклад , США розширюють застосування програми оцінки автоматизованих процедур біометричної перевірки від'їжджаючих « US- VISIT » відносно іноземних громадян.

Іноземці, які відбувають з США , повинні пройти реєстрацію в якості виїжджають у спеціальних реєстраційних кабінках . Як і при проходженні процедури реєстрації при в'їзді , при проходженні процедури перевірки в'їжджають буде проводитися контроль їх проїзних документів , електронне сканування двох відбитків вказівних пальців у реєстраційній кабінці та виготовлення цифрового фотографічного знімка , після цього в'їжджають отримають друковану квитанцію про проходження реєстрації. Міністерство внутрішньої безпеки США повідомило , що сформована в рамках програми US- VISIT база відбитків пальців претендентів американських віз включає відомості про 70 млн. чоловік.

• Корпоративні системи ідентифікації співробітників. Близько 1300 співробітників Пентагону користуються системою ідентифікації за відбитками пальців U.are.U Pro компанії DigitalPersona Inc . в рамках пілотного проекту , що був ініційований відділом інформаційних технологій Міністерства Безпеки США . Зареєстровані користувачі входять допомогою одного відбитка пальця у вісім різних захищених програм , наприклад , в програму бухгалтерського обліку . Також біометрична система компанії DigitalPersona використовується для надання доступу користувачам Common Access Cards для підпису електронних документів та роботи з електронною поштою. Заявки в службу забезпечення з приводу проблем з паролями знизилися на 90 % , в той час як відсоток звернень до служби з приводу біометричної ідентифікації , склав лише 0,05 %. Компания Ingersoll Rand Security Technologies объявила об очередном внедрении разработанной ею биометрической системы учета рабочего времени. Российский биометрический портал Biometrics.ru со ссылкой на пресс-релиз Ingersoll Rand Security Technologies сообщает, что упомянутая система функционирует в офисе

ізраїльської фірми DBtell , яка спеціалізується у сфері телемаркетингу і надає замовникам послуги колл -центру.

• Охоронні системи . Компанія bioMETRX приступила до виконання замовлень на нові біометричні термінали контролю доступу в гаражі . Для ідентифікації користувачів терміналу використовуються відомості про відбитки їхніх пальців . Вже в першому кварталі 2007 р. bioMETRX планує відвантажити споживачам , дистриб'юторам і рітейлерам до 30 тисяч біометричних терміналів. Велике замовлення отримано від найбільшої мережі Home Depot , серйозний інтерес до новинки проявляють три провідних виробника гаражних воріт. Обсяг продажів біометричних терміналів на 2007 рік у цілому оцінюється в 150 тисяч штук. Південнокорейські виробники стільникових телефонів останнім часом охоче оснащують свої апарати системою розпізнавання відбитків пальців. Система задумана таким чином , що відбитки пальців є ключиком для доступу до телефону. Оскільки відбитки пальців унікальні для кожної людини , то вважається , що така система безпеки телефону дуже надійна . Однак , насправді ж кожен, хто володіє паролем , зможе отримати доступ до телефону ( Російський біометричний портал ) .

• Платіжні системи. Компанія Brown Investments оголосила про випуск нового платіжного кіоску серії Pinnacle, однією з ключових функцій якого служить ідентифікація користувача за відбитками пальців. Крім відбитків пальців, кіоск може дізнаватися клієнтів і по іншим ідентифікаторів, приймати чеки, встановлювати їх справжність і навіть за невелику комісію випускати платіжну дебетову карту, рахунок якої буде дорівнює сумі чека.

Медичні системи . Незабаром працівники локомотивних і поїзних бригад РЖД , обслуговуючих поїзні рейси , будуть відправлятися в дорогу , маючи на руках персоніфіковані флеш- карти, що містять повну інформацію про стан здоров'я та результати передрейсових медичних оглядів . Медична інформація на флеш- карті структурована за такими розділами : інформація для екстрених ситуацій (група крові та резус -фактор , алергічні реакції , телефони лікуючих лікарів , номер страхового поліса , оперативні втручання , поточні призначення тощо) ; основна інформація ( поліклінічний і стаціонарний епікризи на момент останніх відвідувань медичних установ) про стан пацієнта з можливістю швидкого переходу до первинних результатами обстежень ( рентгенівським знімкам , ЕКГ та ін ) ; повна медична карта пацієнта ; для локомотивних бригад в карті містяться дані передрейсових обстежень.

• Освіта . Британське управління кваліфікаційних випробувань та навчальних планів розповсюдило доповідь на тему " Цифрові технології та шахрайства на іспитах і тестах" . Доповідь була підготовлена ​​групою експертів університету Nottingham Trent і в якості ключових рекомендацій містить висновки про необхідність розширити застосування технологій біометричної ідентифікації та нанотехнологій. Глава групи експертів Джин Ундервуд зазначає , що поряд з інтернет- плагіатом і активним використанням засобів мобільного зв'язку на іспитах ще одним видом шахрайства під час різних випробувань стає імперсоналізація - участь в тестах одних людей замість інших . Як вважає Ундервуд , єдиним способом підтвердити ідентичність того , хто повинен проходити тест , і того , хто на самому справі з'явився на тестування , служить біометрична ідентифікація .

• Гральний бізнес. Іллінойс стане першим американським штатом , де вводиться обов'язкова ідентифікація особи клієнтів казино при вході. Ця процедура повинна захистити гральні будинки від відвідувань патологічних гравців . Сканування штрих-кодів на документах дозволяє звірити дані клієнта з базою даних про небажані гравцях і громадянах. Таким чином , автоматично відбувається відсів малолітніх охочих зіграти в «дорослі » гри - тих , хто молодший двадцяти одного року.