Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навч-метод компл МП 2012 р.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
490.5 Кб
Скачать

5. Критерії оцінювання результатів поточного та підсумкового контролю знань та вмінь студентів:

В процесі семінарських та практичних занять відповіді студентів оформлюються у вигляді оціночних показників за 4 – х бальною системою.

Оцінка відмінно/5/ - виставляється студенту, якщо він дав вичерпну відповідь на всі поставлені йому запитання, виявивши при цьому глибоке знання і розуміння сутності явищ, що розглядаються, та здібність самостійно зв’язати теоретичний матеріал з практикою.

Оцінка добре /4/ - якщо знання студента характеризується вищезгаданими якостями, але у відповіді мали місце мало суттєві недоліки, які були виправлені студентом за допомогою додаткових питань викладача.

Оцінка задовільно /3/ - у випадку, коли знання студента в недостатній мірі відображають суть питання, виявляють фрагментарність засвоєння матеріалу, слабке уявлення про її практичну значущість , але студент виявив знання мінімуму суттєвих характеристик явища, що вивчається.

Оцінка незадовільно /2/ - виставляється у випадку, коли відповіді студента виявляють його повну необізнаність щодо основних положень теми.

Оцінки можуть виставлятися викладачем відразу після відповіді на одне з основних питань семінару чи вирішення ситуації практичного заняття, або при підбитті підсумків, в цілому за сукупність відповідей в процесі заняття з урахуванням їх повноти.

Оцінка за підготовку та захист індивідуально-дослідної роботи ( реферату) виставляється одразу після захисту. При оцінюванні враховується активність і самостійність студента на семінарських та практичних заняттях .

Оцінка «відмінно» виставляється за роботу, в якій повно і без помилок розкрито тему, або допущено не більше однієї помилки.

Оцінка «добре» виставляється за роботу, в якій тема розкрита достатньо повно і допущено не більше двох помилок;

Оцінка «задовільно» виставляється за роботу, в якій вірно виконано більше половини роботи і допущено не більше трьох помилок;

Оцінка «незадовільно» виставляється за роботу, яка свідчить про те, що студент не опанував основні положення теоретичного характеру чи невірно вирішив практичне завдання, або коли кількість помилок перевищує норму, за яку ще можливо було поставити оцінку «задовільно».

Помилками, які істотно впливають на оцінку знань і вмінь студента можна вважати:

  1. незнання основних понять та положень теорії;

  2. незнання нормативно-правової бази;

  3. невміння застосовувати теоретичні знання для вирішення практичних завдань;

  4. неточність формулювань визначень , понять, законів, яка викликана неповнотою охоплення основних ознак поняття, що вивчається, або заміна їх на другорядні.

Шкала оцінювання академічної успішності студента за 100-бальною(ESTS) та національною системою оцінювання знань

Для розрахунку підсумкової, рейтингової оцінки використовується єдина бальна система успішності студентів з переведенням оцінок до національної шкали та шкали ЕСТS

За шкалою академії

За національною

шкалою

За шкалою

ЕСТS

86 – 100

5 «відмінно»

А

80 – 85

4 «добре»

В

71 – 79

4 «добре»

С

66 – 70

3 «задовільно»

D

60 – 65

3 «задовільно»

Е

30 – 59

2 «незадовільно» з можливістю повторного складання

FX

1 - 29

2 «незадовільно» з обов’язковим повторним курсом

F

Таблиця бальних коефіцієнтів

Поточні оцінки семінарських занять

К₁

5 (відмінно)

4 (добре)

3 (задовільно)

2 (незадовільно)

+5

+4

+3

+2

Відвідування семінарських занять

К₂

Постійно

За кожний пропуск

+1

-2

Термін складання модуля

К₃

Поза терміном та повторне складання

-1