Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Складання процесуальних документів.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
248.83 Кб
Скачать

Скласти:

1. Зафіксувати початок досудового розслідування (повідомлення, заява, внесення відомостей до Єдиного реєстру досудового розслідування, постанову).

2. Постанову про визнання Басіна потерпілим.

4. Протокол допиту Мошиної.

5. Погоджений план проведення слідчих дій і оперативно-розшукових заходів у кримінальному провадженні.

Завдання 2:

Допитаний як свідок офіціант кафе «Вітрило» Кашина Е.Д. показала, що 3 вересня в першій половині дня продала пляшку горілки «Пшенична» хлопцю по прізвиську «Шах», якого до цього вона в кафе бачила неодноразово. Кашина назвала прикмети «Шаха», що співпадали з прикметами злочинця, що пограбував Мошину, підтвердила відсутність у нього фаланги великого пальця правої руки і наявність татуювань.

Оперативно-розшуковим шляхом був встановлений Шаков Микола Михайлович, 24-х років, що проживає в м. Києві по вул. Русанівській, д. 29, кв. 2, не працює, засуджений в 16 років за крадіжку чужого майна за попередньою змовою групою осіб до 2 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік, у 18 років — за відкрите викрадання чужого майна до 3 років позбавлення волі.

4 вересня Шаков доставлений в Дніпровське РУ ГУ МВС України в м. Києві. Він був одягнений в шкіряну куртку чорного кольору і кепку темно-коричневого кольору. У Шакова відсутня фаланга великого пальця правої руки, на середньому і вказівному пальцях цієї ж руки є татуювання у вигляді перснів.

Слідчий провів особистий обшук Шакова, під час якого у нього був виявлений і вилучений годинник марки «Орієнт» з дарчим написом, складаний ніж.

Шаков затриманий, допитаний як підозрюваний. На допиті участь в вчиненні злочину заперечував.

Були проведені освідування Шакова, огляд його одягу, обшук в його квартирі і накладений арешт на майно.

Скласти:

6. Протокол роз‘яснення прав підозрюваному.

7. Протокол затримання.

8. Протокол допиту підозрюваного.

9. Постанова про проведення освідування.

10. Протокол освідування.

11. Протокол огляду одягу Шакова.

12. Постанова про накладення арешту на майно.

Завдання 3:

Слідчий пред'явив для впізнання Шакова потерпілій Мошиній. Остання пізнала Шакова як одного з учасників розбійного нападу, який, загрожуючи ножем, забрав у неї мобільний телефон, кільце і гроші.

На очній ставці з Мошиною Шаков продовжував заперечувати свою участь у злочині.

Від Шакова отримані зразки відбитків пальців рук і слини. Після чого призначені дактилоскопічна і біологічна експертизи.

Скласти:

13. Протокол пред'явлення для пізнання.

14. Протокол очної ставки.

15.  Постанова про отримання зразків відбитків пальців рук для порівняльного дослідження.

16. Постанова про призначення дактилоскопічної експертизи.

17. Протокол ознайомлення підозрюваного з постановою про призначення експертизи і роз‘яснення йому його прав

Завдання 4:

Проведеними оперативно-розшуковими заходами встановлено, що Шаков останнім часом підтримував дружні відносини з Балаєвим Андрієм Михайловичем, 25 років, що проживає без прописки за адресою: м. Київ, вул. Сабурова, д. 22, кв. 1, що не працює, раніше судимим за відкрите викрадання чужого майна, здійснене за попередньою змовою групою осіб до 5 років позбавлення волі, і Семикиним Юрієм Васильовичем, 26 років, що проживає по вул. Юності, д. 34, кв. 56, працюючим контролером на місцевому базарі, раніше не судимим.

Допитана як свідок співмешканка Балаєва Евтушенко Е.І. показала, що Балаєв проживав у неї без реєстрації протягом 6 місяців, ніде не працював. Дізнавшись про затримання Шакова міліцією, Балаєв 6 вересня, зібравши свої речі і документи, пішов, сказавши, що поїде в «теплі края». Обіцяв через деякий час прислати листа. Крім того, Евтушенко показала. що, коли Балаєв виїжджав, на ньому були нова шкіряна куртка чорного кольору і чорна бейсболка, раніше ж він ходив в шкіряній куртці коричневого кольору.

Допитаний як свідок Семикин розповів про вчинений Шаковим і Балаєвим 3 вересня розбійний напад. Зі слів Семикина, вчинити розбійний напад запропонував Балаєв. Шаков погодився, а Семикин відмовився. Після того, як вони покинули Гідропарк, Шаков передав йому на зберігання обручку з каменем червоного кольору і жіночій мобільний телефон. В даний час вони знаходиться у нього дома в правій верхній шухляді комоду. Годинник Балаєв віддав Шакову, чоловічий мобільний телефон узяв собі, а на викрадені гроші вони вирішили купити спиртного. Семикин випивати відмовився і пішов додому.

Слідчий провів в квартирі Семикина виїмку мобільного телефону і обручки, перевірку свідчень на місці і прийняв рішення обрати стосовно Семикина запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.