Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПЗ.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
615.94 Кб
Скачать

1 Загальна характеристика району будівництва

Для будівництва цеху металоконструкцій машинобудівного заводу виділена ділянка, що знаходиться в західній частині України в м. Львів. Місто відноситься до IV кліматичної зони по вазі снігового покрову (P0=140кг/м2), та в IV зоні вітрового тиску (q=55кг/м2). Будівля входить до плану промислового підприємства, і розташована у промисловій зоні.

Клімат континентальний з холодною зимою і жарким літом. Домінуючий напрям вітрів: взимку і влітку – західний. Вологість найбільш холодного місяця – 77%; найбільш жаркого – 59%. Кількість опадів за рік 605мм. Температура повітря:

  • найбільш холодної доби - 23°С;

  • найбільш холодної п’ятиденки -20°С;

  • середньорічна температура становить 6,7°С;

  • абсолютна мінімальна температура -33°С;

  • абсолютна максимальна температура +37°С;

  • середня температура найбільш жаркого місяця +23°С.

2 Опис функціонального і технологічного процесів

Цех металоконструкцій належить до машинобудівного заводу. Будівля відноситься до ІІ класу за вогнестійкістю, до ІІ класу по довговічності. Цех складається з металевого та залізобетонним каркасів. Цех призначений для збирання конструкцій і механізмів з окремих одиниць. Будівля з залізобетонним каркасом має такі характеристики: кількість прольотів – 3 по 24 м. Крок колон 6 м. Висота до головки кранового рельсу 11,45 м. Прольоти обладнанні мостовими кранами вантажопідйомністю 20 т. Довжина цієї частини будівлі 90м. Будівля з металевим каркасом має такі характеристики: кількість прольотів – один, його розмір – 30 м; крок колон 6 м. Довжина цеху- 114 м. Прольот обладнано мостовим краном вантажопідйомністю 100т.

У прольотах цеху розміщуються склад металу, заготівельне і травильне відділення, механічне та збирально-зварювальне відділення, дільниця монтажу та фарбування.

Технологічний процес складання полягає в послідовному з’єднанні деталей в збірні одиниці, які в свою чергу з’єднуються по конвеєру від одного місця на інше, на яких використовуються певна операція. Для переміщення головного цеху виробів з механоскладального цеху в оздоблювальний в будівлі передбачають ворота розміром 3,6х3,6 м.

3 Техніко-економічні показники генплану

Для будівництва механоскладального цеху відведена ділянка прямокутної форми розмірами 436х448м. Рельєф ділянки спокійний з природним нахилом місцевості з південного заходу на північний схід.

Абсолютна відмітка поверхні змінюється в межах від 94,5 до 96. Мах різниця відміток в цілому по ділянці становить 1,5м.

Геологічний розріз ділянки складається на основі інженерно-геологічних вишукувань. Глибина залягання ґрунтових вод достатня і не потребує зниження.

Територія заводу оточена лісонасадженням і поділена на зони. Перед виробнича зона складає адміністративний корпус, майданчик для відпочинку. Виробнича зона включає цех металоконструкцій, оброблювальний цех, склад допоміжних матеріалів, монтажно-складальний цех. Підсобна зона включає в себе водонапірну башту, енергетичний цех, транспортний цех.

Для руху транспорту і робітників передбачено мережу транспортних шляхів, які забезпечуватимуть зручність і безпеку пересування людей і транспорту. Ширина доріг складає 4-6м.

Будівля цеху розташована головним фасадом на північ.

Техніко-економічні показники генплану:

  • площа ділянки – 195328 м2

  • площа забудови – 38856 м2

  • щільність забудови

  • площа твердого покриття -29541 м2

  • коефіцієнт використання території

Будівельний майданчик оточений лісонасадженнями. Ширина в’їздів до цехів – 5м. Ширина тротуарів – 1,5м.