Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. вказівки(Док-во).docx
Скачиваний:
53
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
206.82 Кб
Скачать

Оцінка і контроль знань

Оцінка і контроль знань здійснюється за кредитно-модульною системою. Курс складається із шести модулів. Розподіл тем за модулями і розподіл балів за рейтинговою системою наведено нижче.

Поточний контроль знань студентів проводиться шляхом усного та письмового опитування на практичних та лекційних заняттях, шляхом перевірки ведення конспектів і виконання завдань самостійної роботи.

Після вивчення дисципліни студенти складають у ІІ-му семестрі залік, у ІІІ-му складають іспит і пишуть курсову роботу. Оцінка виставляється з урахуванням вимог рейтингової системи. При систематичній підготовці студентів до практичних занять і виконанні завдань для самостійної роботи на останньому в семестрі практичному занятті виставляється підсумкова оцінка (за національною шкалою і за шкалою ЕСТS) в екзаменаційну відомість і залікову книжку.

Програма з курсу «Документознавство» для студентів напрямку підготовки «Документознавство та інформаційна діяльність»

Лекції 35 годин

Практичні заняття 105 година

Індивідуальна робота..............................................................................11 годин

Самостійна робота 103 годин

Всього: 243 години

Вид контролю: ІІ семестр – залік;

ІІІ семестр – іспит

Тематичний план дисципліни «Документознавство» іі семестр

№ теми

Назва теми змістового модуля

Кіл-ть годин

1.1. – 1.6.

Змістовий модуль 1. Етапи розвитку та засади документознавства

40

2.1. –2.4.

Змістовий модуль 2. Основи теорії про документ

32

3.1 – 3.7.

Змістовий модуль 3. Організація створення документів та їх класифікація

36

Змістовий модуль 1. Етапи розвитку та засади документознавства

Тема 1.1. Вступ. Документознавство як наука. Історіографія та джерельна база документознавства. Основні етапи розвитку документознавства

1.1.1. Вступ. Мета, завдання і зміст курсу.

1.1.2. Історіографія та джерельна база документознавства.

1.1.3. Виникнення і розвиток традиційного документознавства. Суть аналітико-синтетичного методу дослідження давньогрецьких логографів в VI ст. до нашої ери. Відомі праці доби Відродження, які стали праобразами загальної науки про документ. Виокремлення офіційних документів з єдиних сховищ манускриптів XV ст. Перші праці зі справочинства та архівознавства.

1.1.4. Становлення документознавства як науки інформаційного циклу. Розвиток друкарства та його вплив на становлення документознавства як науки інформаційного циклу.

1.1.5. Сучасний стан документознавства в Україні. Внесок у розвиток науки про документ вітчизняних учених (С. Боряк, Л. Драгомірова, Н. Зінов’єва, С. Кулешов, М. Слободяник, Г. Швецова-Водка, В. Бездрабко).