Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОКХ маг спец / Отчет-2000.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
137.73 Кб
Скачать

5. Аналіз матеріально-технічного та ресурсного забезпечення виконання завдань підготовки фахівців на факультеті комп’ютерних наук та менеджменту

Проведений аналіз показує, що кафедри факультету комп’ютерних наук та менеджменту, в основному, мають достатні площі аудиторного та кафедрального фонду. Але матеріально-технічне забезпечення кафедр знаходиться у вкрай тяжкому стані: не вистачає навіть необхідних канцелярських товарів.

Особливо гостро стоїть питання з забезпеченням кафедр сучасними комп'ютерами для їх поглибленого вивчення майбутніми фахівцями з напряму “Комп’ютерні науки” та для проведення розрахункових робіт студентами і магістрами інших спеціальностей, а також аспірантами, викладачами та співробітниками кафедр. На кафедрі вищої та прикладної математики комп’ютера зовсім немає.

Незважаючи на прийняті на факультеті заходи (установка трьох навчальних локальних мереж на кафедрах, придбання декількох комп’ютерів сучасних конфігурацій), актуальність проблеми підвищення рівня комп’ютеризації навчального процесу не знижується. Необхідні кошти на поліпшення, в першу чергу, не стільки кількісного, скільки якісного складу комп’ютерного парку кафедр.

Вкрай недостатньо також забезпечені кафедри і лабораторним устаткуванням: вузлами навчальних стендів, автоматичними газоаналізаторами, гідрометеорологічними вимірювачами, дозиметричною апаратурою тощо. Це, перш за все, стосується кафедри автоматизованих систем моніторингу навколишнього середовища, яка забезпечує підготовку фахівців з технічних дисциплін. Причому це питання не вирішується вже багато років.

6. Аналіз нормативно-правового та кадрового забезпечення факультету комп’ютерних наук та менеджменту

Жодна кафедра факультету комп’ютерних наук та менеджменту не має у достатній мірі нормативних і методичних документів, які б у повному обсязі забезпечували інформаційну, соціальну і, особливо, фінансову структуру підготовки фахівців. Рішення цієї проблеми не може бути вирішено у межах факультету і потребує зусиль інституту в цілому.

Потреба у викладачах відчувається на всіх кафедрах факультету, хоча і в різній мірі. Відомості про кадровий склад кафедр факультету комп’ютерних наук та менеджменту наведені у табл. 11.

Таблиця 11. Відомості про кадровий склад кафедр факультету комп’ютерних наук та менеджменту.

Кафедри

Кількість викладачів

Потреба у виклад.

Всього

Проф.

Доц.

Ст.викл

Асист.

Проф.

Доц.

Асист

Вищої математики

13

1

5

3

4

1

2

1

Інформаційних технологій

10

1

4

1

4

1

2

1

Менеджменту

15

1

11

-

3

1

1

2

АСМНС

14

-

10

-

4

2

1

-

В цілому по факультету

52

3

30

4

15

5

6

4

Соседние файлы в папке ОКХ маг спец