Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
120.83 Кб
Скачать

ЗМІСТ

Вступ………………………………………………………………………………..

1 Структура організації……………………………………………………………

2 Методи дослідження дорожнього руху………………………………………...

3 Види технічних засобів ОДР…………………………………………………..

4 Вивчення матеріалів ДТП……………………………………………………..

5 Дослідження транспортних потоків ………………………………………….

6 Поняття та завдання огляду місця ДТП, його етапи ………………………..

7 Схема огляду місця ДТП ……………………………………………………….

8 Індивідуальне завдання …………………………………………………………

Висновки……………………………………………………………………………

Перелік посилань…………………………………………………………………...

ВСТУП

Практика студентів є невід'ємною складовою освітньо-професійної програми підготовки студентів будь-яких навчальних закладів України. Вона становить важливу та обов'язкову ланку в підготовці висококваліфікованих спеціалістів до майбутньої діяльності за фахом. Технологічна практика спрямована на закріплення теоретичних знань, отриманих студентами за час навчання, та набуття, вдосконалення і розширення практичних навичок і умінь в роботі за обраною спеціальністю.

Метою переддипломної практики є: сформувати у спеціаліста - випускника коледжу професійні практичні знання, уміння та навички, необхідні для плідної роботи у галузях транспорту та транспортної інфраструктури. Програма регламентує послідовність здійснення та зміст переддипломної практики і призначена допомогти студентам найефективніше використати її можливості для одержання знань і уміння відповідно вимогам освітньо-кваліфікаційної характеристики – інженер з безпеки руху.

1 Структура організації

1.1 Загальна інформація

Комунальне підприємство " Спеціалізований монтажно-експлуатаційний підрозділ ", створене відповідно до Законів України " Про місцеве самоврядування в Україні ", " Про власність ", " Про дорожній рух ", Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України.

Найменування підприємства: КП " Спеціалізований монтажно-експлуатаційний підрозділ ".

Засновником Підприємства є Одеська міська рада. Відповідно до способу утворення комунальне підприємство є унітарним. Комунальне підприємство є комерційним.

Підприємство є юридичною особою, має відокремлене майно, самостійний баланс, рахунки в установах банків, печатку із своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом, штампи.

Підприємство підлягає державній реєстрації.

Підприємство здійснює свою діяльність на принципах комерційного розрахунку та власного комерційного ризику, вільного найму працівників.

У своїй діяльності Підприємство керується цим Статутом, нормативно-правовими актами органів місцевого самоврядування і чинного законодавства України.

Місцезнаходження Підприємства: Україна, м. Одеса, вул. 3-я Станційна, 25.

1.2 Мета і предмет діяльності підприємства

Підприємство створене для задоволення потреб територіальної громади міста Одеси шляхом систематичного впровадження і експлуатації технічних засобів регулювання дорожнього руху для забезпечення безпеки дорожнього руху, відповідно до чинного законодавства України.

Предмет діяльності:

- установка, заміна та забезпечення експлуатаційного стану транспортних і пішохідних світлофорів, світлофорів для регулювання руху пасажирського транспорту загального користування, дорожніх злаків, інформаційних щитів з безпеки руху, які направляють пішоходів, та інших технічних засобів регулювання дорожнього руху, а також нанесення дорожньої розмітки.

- впровадження нової техніки, апаратури, систем регулювання та їх експлуатація.

- облік і ремонт технічних засобів регулювання дорожнього руху, що знаходяться в експлуатації, профілактичне обслуговування і проведення заходів щодо підвищення надійності та ефективності їх функціонування.

- виробництво виробів, необхідних для проведення робіт з установки,монтажу, експлуатації, ремонту технічних засобів управління дорожнім рухом.

- облік і аналіз відмови роботи технічних засобів регулювання дорожнім рухом та ефективність їх функціонування.

- укладання угод з підприємствами, установами, організаціями на виробництво і своєчасне постачання необхідних для установки, впровадження та експлуатації технічних засобів регулювання дорожнього руху, кабельних виробів, дорожніх знаків і контролерів, світлофорів, матеріалів для розміток, спеціального транспорту і механізмів.

- розробка (замовлення розробки) дислокації технічних засобів регулювання дорожнього руху і ії впровадження.

- ведення технічної документації на засоби регулювання дорожнього руху, що знаходиться в експлуатації, та їх картковий облік.

- отримання, складування і належне зберігання матеріалів, обладнання і технічних засобів регулювання дорожнього руху, їх облік і контроль за використанням по призначенню.

- розробка проектно-кошторисної документації.

- виконання проектних робіт.

- виконання всього комплексу робіт з організації, керування і безпеки дорожнього руху за допомогою високотехнологічних технічних засобів; у тому числі за допомогою автоматизованих систем керування дорожнім рухом.

- обслуговування технологічного устаткування, встановленого в керуючому пункті автоматизованої системи керування дорожнім рухом (далі АСКДР): шафи - координатори, пульт контролю і керування, мнемосхеми, устаткування провідного та радіозв'язку, обчислювальна техніка, устаткування локальних обчислювальних мереж та відео спостереження;

- ремонт устаткування АСКДР, що вийшло із ладу;

- програмне і технологічне забезпечення роботи системи регулювання і електронного обладнання;

- установка світлофорних об'єктів;

- виконання всього комплексу електромонтажних, електровимірювальних робіт на об'єктах АСКДР;

- впровадження і придбання обладнання, матеріалів, засобів для забезпечення організації і безпечності дорожнього руху;

- проведення будівельно-монтажних і пусконалагоджувальних робіт, будівництво, прокладка і запровадження в експлуатацію кабельних ліній зв'язку, телеогляду, ліній електропостачання;

- розробка програм та здійснення заходів щодо розвитку, удосконалення, ремонту та утримання технічних засобів регулювання дорожнього руху на території м. Одеси;

- забезпечення учасників дорожнього руху інформацією з питань стану аварійності, гідрометеорологічних та інших умов;

- вивчення впливу автоматизованої системи керування дорожнім рухом та інших до впроваджень технічних засобів регулювання дорожнього руху на стан його безпеки;

- види діяльності, що потребують спеціального дозволу, здійснюються підприємством за наявності відповідних ліцензій.

Відділи КП «СМЕП»:

- планово-економічний відділ;

- відділ програмного та технологічного забезпечення;

- відділ по периферійних пристроях;

- відділ по ремонту обладнання системи, засобів зв'язку та телеогляду;

- відділ механізації;

- відділ дорожньої розмітки;

- відділ знаків і турнікетів;

- відділ експлуатації обладнання систем;

- відділ з постачання та матеріального забезпечення;

- відділ дорожнього руху;

- господарський відділ;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]