Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
289.79 Кб
Скачать

Відомість індексації основних засобів Період відбору даних з__________по____________

Інвен-тарний номер

№ інв. картки

Група основних засобів

Вид основних засобів

Дата введення в експлу-атацію

Первісна вартість

Вартість після перео-цінки

Сума перео-цінки

Сума зносу після перео-цінки

1

2

3

4

5

6

8

9

10

Рис. 2.7. Форма «Відомість індексації основних засобів»

Узагальнюючою відомістю по обліку основних засобів є групувальна узагальнююча оборотна відомість, яка об’єднує всі види руху основних засобів, пов’язаних з їх переміщенням чи зі зміною вартості інвентарних об’єктів. Узагальнююча відомість формується в розрізі підприємства, структурного підрозділу, матеріально-відповідальних осіб, балансових рахунків, субрахунків, кодів аналітичного обліку, груп і видів основних засобів.

На основі Узагальнюючої відомості формується і аналізується інформація про рух основних засобів за обраний проміжок часу.

При самому простому використанні "1С: Бухгалтерія-Проф." бухгалтер може обмежитися лише веденням синтетичного обліку. Однак повністю можливості програмного продукту розкриваються при веденні аналітичного обліку. В цьому випадку програмний продукт дозволяє враховувати наявність і рух основних засобів по їх видах, що є великою її перевагою.

Слід зазначити, що в "1С: Бухгалтерія-Проф." синтетичний і аналітичний облік тісно пов’язані один з одним. Так, при введенні проводок програмний продукт запитує реквізити як синтетичного, так і аналітичного обліку. Користувач може з однаковою легкістю одержувати звіти як по синтетичному, так і по аналітичному обліку.

Для підтримання аналітичного обліку програмний продукт дозволяє вести необмежену кількість довідників об’єктів аналітичного обліку (субконто), в тому числі і по основних засобах.

Розглянемо особливості реалізації алгоритму задач обліку ОЗ за допомогою програмного продукту 1С: Бухгалтерія 7.7. на прикладі господарської операції: введення в експлуатацію.

Для відображення вводу основних засобів в експлуатацію в “ 1С: Бухгалтерии 7.7” передбачено використання документа “Ввод в эксплуатацию”, котрий можна одержати, ввійшовши в журнал документів і відобразивши пункт “ Необоротне активы и МБП”, або ж в меню “ Документы” – “ Необоротные активы и МБП”. В обох випадках треба обрати документ “ Ввод в зксплуатацию”. Перед введенням всіх реквізитів потрібно обрати позицію Ввід в експлуатацію необоротних активів / Ввод в эплуатацию необ. активов в діалоговому вікні, що відкриється. Тим самим ми визначаємо склад та структуру табличної частини документа.

Таким чином, розглянувши основні можливості обраної керівництвом підприємства програмний продукт "1С: Бухгалтерія-Проф." можна стверджувати про її доцільність для автоматизації бухгалтерського обліку основних засобів.