Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шевченко В.Е. Художньо-технічне редагування.doc
Скачиваний:
315
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
4.82 Mб
Скачать

Додаток а

(довідковий)

Загальнотехнічні поняття

А.1. Знежирювався - очищення поверхні формувального матеріалу від жирових забруднень.

А.2. Оксидування - оброблення, поверхні формувального матеріалу з метою поліпшення його фізико-хімічних та механічних властивостей.

А.З. Книжковий блок - комплект скріплених в корінці задрукованих ар­кушів чи зошитів, що містить всі сторінки майбутнього видання (ДСТУ 3018).

ДОДАТОК 12 Авторський договір

Авторський договір

м. Київ

200 __ р.

Між видавництвом (надалі: Видавництво), в особі

директора , що діє на підставі Статуту, з однієї сторони, та

(надалі: Автор), з іншої сторони, укладений договір:

1. Предмет договору

1.1. Предметом авторського договору є твір під назвою

  1. Подальші зміни у наведеній або робочій назві можуть бути зроб­лені після узгодження між Автором та Видавництвом; при цьому Автор може заперечувати проти односторонньої ухвали Видавництва, якщо по­рушується його особисте право.

  2. Автор гарантує, що тільки він може розпоряджатися авторським правом на свій твір і що досі він не зробив ніяких розпоряджень, що су­перечать правовим обмеженням, які містить цей договір. Це стосується також ілюстративного матеріалу, поданого Автором, права на викорис­тання якого належать також йому.

  3. Якщо Автор пропонує Видавництву ілюстративний матеріал, що йому не належить або щодо належності якого нема точних даних, він має повідомити про це Видавництво, як і про всі відомі йому чи доступні для з'ясування факти, важливі з погляду закону.

2. Передача майнових прав 2.1. Автор передає Видавництву на років виключне право на:

  • опублікування (випуск у світ);

  • відтворення будь-яким способом та у будь-якій формі;

  • розмноження і розповсюдження без обмеження тиражів (видавниче право), в тому числі накладу відтвореного, оприлюдненого чи опублікова­ного Твору (у т. ч. додатково видруковано примірники Першого видан­ня), зокрема наклади повторно відтвореного, оприлюдненого чи опубліко­ваного Твору (Другого, Третього та подальших видань);

  • включення складовою частиною до збірників, баз даних, енцик­лопедій тощо;

- оприлюднення, публікування, в тому числі у періодиці й у складі збірників, антологій, посібників, підручників, енциклопедій тощо, а також в електронному вигляді, на носіях цифрової інформації й у мережі Інтер-

244

Додаток 12

Авторський договір

245

нету, демонстрування в теле- та радіоефірі, передачу кабелем та іншими аналогічними засобами тощо;

  • повторне відтворення Твору (цілком або окремої частини), зокрема повторне відтворення у поліграфічний спосіб (право видавати в світ Дру­ге, Третє та подальші видання будь-яким накладом із подальшим видру-ком додаткових примірників);

  • повторне оприлюднення, публікування, в тому числі у періодиці й у складі збірників, антологій, посібників, підручників, енциклопедій тощо, а також в електронному вигляді, на носіях цифрової інформації й у мережі Інтернету, повторно демонстрування в теле- і радіоефірі, повторну переда­чу кабелем та іншими аналогічними засобами тощо;

  • експортування або імпортування накладу відтвореного, оприлюдне­ного чи опублікованого Твору (в т.ч. додатково видрукуваних примірни­ків Першого видання), зокрема наклад повторно відтвореного, оприлюд­неного чи опублікованого Твору (Другого, Третього та подальших ви­дань) Твору з метою їх поширення, зокрема й примірників, виготовлених із дозволу власника виключних авторських прав;

  • переклад Твору іншими мовами, а відтак відтворювання його, опри­люднення, публікування, демонстрацію та передачу;

  • реалізацію інших виключних прав на використання Твору, що їх встановлює "Закон України про авторське право та суміжні права";

  • передачу, зокрема й від імені Автора, виключних прав на викорис­тання Твору, укладання угод про видання та поширення Твору іншими мовами, а також отримання за це фінансового відшкодування, зокрема діючи в інтересах Автора.

Дія виключного авторського права, що передається, поширюється на територію України.

  1. Видавництво не може без письмової згоди Автора використовува­ти предмет договору або його частину в інший спосіб, ніж той, що перед­бачена п. 2.1 цього договору.

  2. Сторони інформують одна одну про наявність інших договорів, які стосуються взаємних інтересів, що випливають із цього договору.

  3. З дня підписання договору і до закінчення - річного

терміну з моменту підпису до друку, Автор зобов'язується не передавати іншим організаціям вказаний в п. 1.1 твір або його частину і майнові права, вказані у п. 2.1, без попередньої письмової згоди Видавництва.

2.5. Автор не передає Видавцеві особисті немайнові права, пов'язані з Твором, зокрема право авторства, право використовувати чи дозволяти вико­ ристовувати Твір під справжнім іменем Автора, під псевдонімом або анонім­ но, право відкликати Твір, право на захист Твору, зокрема, його назви, від спотворень та інших зазіхань, здатних зашкодити честі та гідності Автора, а також майнове право переробляти Твір і вносити в його зміст зміни.