Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_vkaz_do_KRZFN.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
224.26 Кб
Скачать

Загальні методичні вказівки до виконання контрольної роботи

Виконання контрольної роботи є обов’язковим для студентів заочної форми навчання. До її виконання слід приступити після опанування в основному теоретичного курсу та ознайомлення з навчально-методичними, довідковими, словниковими джерелами.

Завдання контрольної роботи полягає в надбанні студентами вміння працювати з навчально-науковою літературою, самостійно опанувати відповідний теоретичний матеріал, навчитись робити узагальнення і висновки.

Виконання контрольної роботи складається з таких етапів:

  1. Вибір теми роботи.

  2. Вивчення літературних джерел.

  3. Написання та оформлення роботи.

  4. Захист контрольної роботи.

Студенти виконують контрольні роботи у відповідності з графіком в установленні строки. Якщо контрольна робота подається на кафедру з порушенням графіку без поважних причин, студенти не допускаються до здачі іспитів (заліків).

Контрольна робота повинна мати таку структуру:

  • титульний лист;

  • план;

  • текст:

  • вступ;

  • основна частина, що складається з певної кількості запитань;

  • висновок;

  • список використаної літератури.

У вступі до теми обґрунтовується актуальність обраної теми, мета та завдання роботи. Обсяг вступу складає 0,5-1 сторінку.

Виклад кожного питання закінчується короткими висновками (до 0,5 сторінки), які являють собою коротке резюме питання, його „віджатий” зміст.

У роботі можуть бути і додатки, подані у вигляді схем, таблиць, діаграм.

В цілому обсяг контрольної роботи повинен складати не менше (але не набагато більше) об’єму звичайного учнівського зошита на 12 аркушів.

Контрольна робота подається у рукописному вигляді. Писати треба чітко, розбірливо, залишаючи на кожній сторінці поля для поміток викладача.

Титульну сторінку контрольної роботи студент оформляє за взірцем, наведеним у додатку № 1.

Нумерація сторінок має бути наскрізною. Першою сторінкою є число, назва теми та план роботи, другою і подальші – зміст. Порядковий номер сторінки проставляється арабськими цифрами посередині верхнього поля без знака № або у правому верхньому куті сторінки без крапки.

Якщо у контрольній роботі є таблиці, схеми, діаграми, розташовані на окремих сторінках, то їх слід включити до загальної нумерації, як і список використаної літератури.

У списку літературних джерел спочатку розміщуються:

- Конституція (основний закон) України;

- Закони України;

- Укази Президента України;

- Постанови Кабінету Міністрів України.

а потім наукова, навчально-методична, спеціальна література, яка подається в алфавітному порядку за прізвищами перших авторів або назв видань. Зразки складання списку літератури наводяться після кожної теми.

Якщо у роботі є додатки, то їх оформляють як продовження контрольної роботи, розміщуючи їх у порядку посилань в основному тексті. Кожен додаток починається з нової сторінки. У правому верхньому куті пишуть слово „Додаток” з відповідним номером. Нумерація додатків повинна бути наскрізною, арабськими цифрами. Наприклад: „Додаток 3”. Кожний додаток повинен мати змістовний заголовок.

Перелік тем, рекомендованих до написання, наводиться нижче.

Теми контрольних робіт розподіляються між студентами за списком в журналі академічної групи.

Наприклад, студент під номером 1 в списку журналу обирає тему під номером 1, студент під номером 12 обирає тему під номером 12 і т.д. Всього рекомендовано до виконання 41 тему.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]