Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
mag_8.03050901_bo_12.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.84 Mб
Скачать

Критерії

оцінювання знань вступників з дисциплін фахового випробування

для вступу за ОКР «магістра»

зі спеціальності 8.03050901 «Облік і аудит»

10 балів виставляється студенту, коли він має нечіткі уявлення про об'єкт вивчення (питання), не може відтворити основні поняття.

30 балів виставляється студенту в разі, коли він має уявлення про об'єкт вивчення, фрагментарно відтворює незначну частину навчального матеріалу, може навести окремі елементарні основні визначення, виявляє здатність елементарно викласти думку.

50 балів виставляється студенту тоді, коли він має уявлення про об'єкт вивчення, відтворює менше половини навчального матеріалу, може навести окремі елементарні основні визначення, виявляє здатність елементарно викласти думку, при допомозі комісії може виконати певні елементарні завдання.

60 балів виставляється вступникові в разі, коли він може відтворити лише частину (50%) теоретичного матеріалу з фахових дисциплін «Фінансовий облік», «Управлінський облік», «Організація і методика економічного аналізу», та «Аудит», знає лише основні визначення та питання, не повністю відповідає на питання екзаменаційного білету, при розв’язуванні задач допускає неточності принципового характеру, не додержується послідовності викладання матеріалу екзаменаційного білету.

65 балів виставляється вступникові в разі, коли він може відтворити лише частину (50%) теоретичного матеріалу з фахових дисциплін «Фінансовий облік», «Управлінський облік», ««Організація і методика економічного аналізу», та «Аудит», знає лише основні визначення та питання, не повністю відповідає на питання екзаменаційного білету, при розв’язуванні задач допускає неточності принципового характеру, не додержується послідовності викладання матеріалу екзаменаційного білету. У відповіді вступника може бути порушена послідовність викладання теоретичного матеріалу, можуть мати місце перекручення у формуванні складних теоретичних положень.

70 балів виставляється вступникові в разі, коли він розуміє і знає теоретичні та методологічні засади фінансового, управлінського обліку, економічного аналізу, внутрішнього та зовнішнього аудиту, володіє основними положеннями, принципами, поняттями та розуміє сутність фахових економічних дефініцій, може вирішити практичне завдання з «Фінансового обліку», «Організації і методики економічного аналізу», відобразити господарські операції на рахунках бухгалтерського обліку, визначити фінансовий результат діяльності підприємства та проаналізувати чинники, що позитивно або негативно впливають на відповідні економічні результати діяльності. З дисциплін «Аудит» та «Управлінський облік» вступник достатньо висвітлює теоретичні знання та навички їх практичного застосування з відповідних питань дисциплін.

75 балів виставляється вступникові в разі, коли він розуміє і знає теоретичні та методологічні засади фінансового, управлінського обліку, економічного аналізу, внутрішнього та зовнішнього аудиту, володіє основними положеннями, принципами, поняттями та розуміє сутність фахових економічних дефініцій, може вирішити практичне завдання з «Фінансового обліку», «Організації і методики економічного аналізу», відобразити господарські операції на рахунках бухгалтерського обліку, визначити фінансовий результат діяльності підприємства та проаналізувати чинники, що позитивно або негативно впливають на відповідні економічні результати діяльності. З дисциплін «Аудит» та «Управлінський облік» достатньо висвітлює теоретичні знання та навички їх практичного застосування з відповідних питань дисциплін. При цьому вступник може самостійно аналізувати, узагальнювати та робити висновки, вміє наводити власні приклади на підтвердження викладених думок. Але відповідь вступника має окремі несуттєві неточності.

80 балів виставляється вступникові в разі, коли він розуміє і знає теоретичні та методологічні засади фінансового, управлінського обліку, економічного аналізу, внутрішнього та зовнішнього аудиту, володіє основними положеннями, принципами, поняттями та розуміє сутність фахових економічних дефініцій, може вирішити практичне завдання з «Фінансового обліку», «Організації і методики економічного аналізу», відобразити господарські операції на рахунках бухгалтерського обліку, визначити фінансовий результат діяльності підприємства та проаналізувати чинники, що позитивно або негативно впливають на відповідні економічні результати діяльності. З дисциплін «Аудит» та «Управлінський облік» достатньо висвітлює теоретичні знання та навички їх практичного застосування з відповідних питань дисциплін. При цьому вступник може встановлювати найсуттєвіші зв’язки між явищами, факторами, самостійно аналізувати, узагальнювати та робити висновки.

85 балів виставляється вступникові в разі, коли він розуміє і знає теоретичні та методологічні засади фінансового, управлінського обліку, економічного аналізу, внутрішнього та зовнішнього аудиту, володіє основними положеннями, принципами, поняттями та розуміє сутність фахових економічних дефініцій, може вирішити практичне завдання з «Фінансового обліку», «Організації і методики економічного аналізу», відобразити господарські операції на рахунках бухгалтерського обліку, визначити фінансовий результат діяльності підприємства та проаналізувати чинники, що позитивно або негативно впливають на відповідні економічні результати діяльності. З дисциплін «Аудит» та «Управлінський облік» достатньо висвітлює теоретичні знання та навички їх практичного застосування з відповідних питань дисциплін. При цьому вступник вміє застосовувати отримані знання в різних ситуаціях, вміє узагальнювати та систематизувати інформацію, використовує загальновідомі докази у власних аргументаціях.

90 балів виставляється вступникові в разі, коли він розуміє і знає теоретичні та методологічні засади фінансового, управлінського обліку, економічного аналізу, внутрішнього та зовнішнього аудиту, володіє основними положеннями, принципами, поняттями та розуміє сутність фахових економічних дефініцій, може вирішити практичне завдання з «Фінансового обліку», «Організації і методики економічного аналізу», відобразити господарські операції на рахунках бухгалтерського обліку, визначити фінансовий результат діяльності підприємства та проаналізувати чинники, що позитивно або негативно впливають на відповідні економічні результати діяльності. З дисциплін «Аудит» та «Управлінський облік» достатньо висвітлює теоретичні знання та навички їх практичного застосування з відповідних питань дисциплін. При цьому вступник володіє глибокими і досконалими знаннями, застосовує отримані теоретичні знання в нестандартних ситуаціях, вміє узагальнювати і систематизувати інформацію, використовує загальновідомі докази у власній аргументації, вміє наводити власні приклади на підтвердження викладених думок, критично оцінює окремі факти і явища в діяльності підприємства.

95 балів виставляється вступникові в разі, коли він розуміє і знає теоретичні та методологічні засади фінансового, управлінського обліку, економічного аналізу, внутрішнього та зовнішнього аудиту, володіє основними положеннями, принципами, поняттями та розуміє сутність фахових економічних дефініцій, може вирішити практичне завдання з «Фінансового обліку», «Організації і методики економічного аналізу», відобразити господарські операції на рахунках бухгалтерського обліку, визначити фінансовий результат діяльності підприємства та проаналізувати чинники, що позитивно або негативно впливають на відповідні економічні результати діяльності. З дисциплін «Аудит» та «Управлінський облік» достатньо висвітлює теоретичні знання та навички їх практичного застосування з відповідних питань дисциплін. При цьому вступник володіє глибокими і досконалими знаннями, застосовує отримані теоретичні знання в нестандартних ситуаціях, вміє узагальнювати і систематизувати інформацію, використовує загальновідомі докази у власній аргументації, вміє наводити власні приклади на підтвердження викладених думок, критично оцінює окремі факти і явища в діяльності підприємства, виявляє особисту позицію щодо них. Може самостійно ставити та розв’язувати проблеми, вміє застосовувати теоретичні знання при розв’язанні практичних завдань.

100 балів виставляється вступникові в разі коли він розуміє і знає теоретичні та методологічні засади фінансового, управлінського обліку, економічного аналізу, внутрішнього та зовнішнього аудиту, володіє основними положеннями, принципами, поняттями та розуміє сутність фахових економічних дефініцій, може вирішити практичне завдання з «Фінансового обліку», «Організації і методики економічного аналізу», відобразити господарські операції на рахунках бухгалтерського обліку, визначити фінансовий результат діяльності підприємства та проаналізувати чинники, що позитивно або негативно впливають на відповідні економічні результати діяльності. З дисциплін «Аудит» та «Управлінський облік» достатньо висвітлює теоретичні знання та навички їх практичного застосування з відповідних питань дисциплін. При цьому вступник володіє глибокими і досконалими знаннями, застосовує отримані теоретичні знання в нестандартних ситуаціях, вміє узагальнювати і систематизувати інформацію, використовує загальновідомі докази у власній аргументації, вміє наводити власні приклади на підтвердження викладених думок, критично оцінює окремі факти і явища в діяльності підприємства, виявляє особисту позицію щодо них. Може самостійно ставити та розв’язувати проблеми, вміє застосовувати теоретичні знання при розв’язанні практичних завдань. Переконливо аргументує особисту позицію, узгоджуючи її з отриманими знаннями та загальними цінностями, розвиває свої обдарування та нахили.

Голова фахової атестаційної комісії О.О.Шеремет

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]