Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
инт вл нов 2014 ГРС 17 год лекц.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
55.88 Кб
Скачать

6. Методи навчання

1. Словесні методи навчання, що дозволяють засвоїти навчальний матеріал дисципліни студентом через лекції, пояснення,бесіду, розповідь тощо.

2. Наочні методи навчання, що полягають в отриманні учбової інформації студентом та її засвоювання на основі сенсорно-перцептивної діяльності, зокрема, демонстрування, ілюстрації, показу об’єктів, схем, моделей тощо.

3. Практичні методи навчання, що включають виконання практичних дій студентом та отримання необхідної інформації, яку він аналізує, робить важливі висновки і приходить до тих знань, які необхідно засвоїти.

4. Пояснювально-ілюстративні методи навчання, що виконують функцію засвоєння змісту навчання на рівні розуміння студента, сприймання ним навчальної інформації і створення на цій основі асоціацій, можливість переводити необхідну інформацію з однієї мови на іншу, тлумачити, наводити свої власні приклади тощо.

5. Дослідницький метод навчання, що сприяє підвищенню міри самостійності студентів у процесі навчання, зумовлює розв´язування завдання творчого рівня з науковим спрямуванням.

6. Репродуктивний метод навчання, що забезпечує засвоєння навчального матеріалу, при якому студенти були б спроможні відтворити його, маючи зовнішню опору у вигляді підказки (рівень розпізнавання), або вміли відтворити самостійно та застосувати одержані знання у простій, типовій ситуації (репродуктивний рівень).

7. Творчий або проблемно-пошуковий метод (викладач використовує такі прийоми: створює проблемну ситуацію, ставить питання, пропонує задачу, експериментальне завдання, організовує колективне обговорення можливих підходів до вирішення проблемної ситуації, стимулює висування гіпотез, тощо.

7. Методи контролю

Модульний поточний контроль — перевірка знань і практичної підготовленості студентів з певної завершеної частини змістового модуля. Методами поточного контролю є:

  • усне опитування;

  • виконання індивідуального завдання (контрольна робота для студентів заочної форми навчання).

Засобом діагностики успішності навчання студентів для підсумкового контролюу вигляді диференційованого залікує сумарна кількість балів, отриманих ними під час проведення підсумкових контрольних заходів і в межах змістових модулів та отриманих під час підсумкового оцінювання знань студентів шляхом опитування або тестуванням.

Розподіл балів за окремими елементами змістових модулів та методи поточного контролю успішності навчальної роботи студентів (форма підсумкового контролю – диференційований залік)

1 Семестр

№ зміс-тово-го моду-ля

Елементи змістового модуля

Кількість балів

Поточний контроль навчальної роботи студентів

міні-мальна

макси-мальна

методи контролю

тиж-день се-местру

Модуль 1

1.

Лекційний курс (3 теми лекцій)

Тема 1. Вступна лекція.

Тема 2. Право інтелектуальної власності в Україні.

Тема 3. Авторське право та суміжні права, їх охорона.

21,0

35,0

Усне опитування

3

Всього

21,0

35,0

2.

Лекційний курс (2 теми лекцій)

Тема 1. Промислова власність в Україні.

Тема 2. Ліцензійні договори.

21,0

35,0

Усне опитування

7

Всього

21,0

35,0

Разом за модулем

42,0

70,0

Підсумковий тест

(диференційований залік)

18,0

30,0

Разом

60,0

100,0