Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Avtom_kholod_mash / Avtom Holod Ustan.doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
3.92 Mб
Скачать

5.3 Основні параметри, за якими здійснюється автоматичний захист Захист від небезпечного тиску нагнітання

Недопустимо високий тиск призводить до порушення герметичності, виходу із системи холодоагента, поломки КМ тощо.

ХМ на холодоагенті R12 розраховані на tk=50 C, тобто на Рк=1,14 МПа. Машини на R22 і аміаку розраховані на tк= 40 С і відповідно Рк= 1,46 і 1,48 МПа. Машини з КМ типів П-110 П-220 на R22 і аміаку також випускаються на tk=50 C, тобто Рк= 1,88 і 1,97 МПа. Прилади АСЗ наприклад, реле високого тиску РТв настроюються так, щоб вони відключали КМ, якщо тиск нагнітання приблизно на 0,1 МПа менше указаних допустимих розрахункових тисків.

АСЗ у КМ середньої і великої потужності дублюється запобіжними клапанами, які у випадку перевищення установленої різниці тисків між нагнітанням і всмоктуванням ∆рmax перепускають стиснуту пару на бік всмоктування. Для КМ на R12 ∆рmax=0,8 МПа, а для R22 і аміака 1,2 МПА або 1,7 МПА для серії П. В малих фреонових машинах з повітряним охолодженням (Q0≤2000Вт) захист від високого тиску не обов’язковий.

Апарати фреонові ємністю більше 13 л і всі аміачні на боці високого тиску мають запобіжні клапани, які відкриваються за 1,85 МПа на аміачних установках і 1,3 МПа на фреонових.

Підвищення Рк найчастіше відбувається внаслідок зупинення подачі води. Тому на водяній лінії доцільно установити реле витрати: за значного зменшення подачі води воно зупинить КМ, а із зростанням витрати Fw – включить, не допускаючи таким чином підвищення тиску зверху норми.

Захист від зниження тиску у випарнику і від замерзання води та розсолу

За порушення роботи АСР КМ своєчасно не виключається, tв і Рв зменшується, як наслідок tоб зменшується і може замерзнути вода або розсол у В, розрив трубок і серйозна аварія. Крім того, різке зниження тиску всмоктування (наприклад, за припинення подачі холодоагента у В, призводить до вспінюванню і викидання мастила із картера КМ, а в герметичних КМ – до перегріву обмотки електродвигуна.

Для АСЗ ставлять реле низького тиску РТн настроюючи його тиск, щоб воно зупиняло КМ за зниження тиску на 0,5∙105 Па у порівнянні з робочим тиском виключення (від реле температури).

Щоб запобігти замерзанню води в водоохолоджувачах, РТн настроюють на виключення за надлишкового тиску не нижче 0,24 МПа для R12, що відповідає tв=2 С. Температура води на виході із В не повинна бути нижчою 5 С.

Найбільш надійний спосіб захисту від замерзання холодоносія – безпосередній контроль температури кипіння tв.

В кожухотрубних В за зменшення кількості холодоносія на 50% реле витрати зупиняє КМ.

Захист від волого ходу

Переповнення В, зменшення перегріву на всмоктуванні (до 0 С) створює загрозу вологого ходу, що не тільки знижує Qкм, але й може викликати гідравлічний удар.

Тому перегрівання на всмоктуванні підтримують на рівні 5 – 15 С.

Передбачають ряд захисних заходів: установку відокремлювачів рідини перед КМ тощо. Застосовують реле рівня, які спрацьовують при переповненні відокремлювача рідини ВР (на 250 – 400 мм) і реле різниці температур, яке спрацьовує при зменшенні перегріву на всмоктуванні за (tвс - tв) < 5 С.