Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
36
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
816.64 Кб
Скачать

Методи боротьби із недорізанням нижнього шару масиву

Рис. 5.12 – Характеристика методів різання масивів

Наступний етап – підйом температури та тиску, - повинен відбуватися із темпом приблизно 10С/хв. Він триває 1,5÷2,0 години. До 20% економії дорогої пари дає використання пари із того автоклаву, який готується до розвантаження. Такий процес називають перепуском пари. Організація перепуску можлива тільки на потужних комплексах з десятком автоклавів при чіткій організації виробництва. Конденсат після очищення доцільно використовувати для подачі у суміш.

Основний етап – витримка при максимальному тискові, - триває 8÷10 годин при тискові 0,8 МПа і 6÷8 годин при тискові 1,2 МПа. Особливості процесу утворення гідросилікатів різного складу під час автоклавного твердіння докладно описані у [44]. Коливання тиску на цьому етапі не повинно виходити за межі 0,2 МПа.

Завершальний етап – спуск тиску, - триває 2,0÷3,5 години і проводиться повільно, особливо у перші півгодини. Бажано проводити його з перепуском пари. Після завершення циклу запарювання відкривають кришки автоклаву й закривають засувку випуску конденсату. Поїзд вагонеток витягається з автоклаву після остигання до 70÷800С.

Після твердіння у автоклавах виконують розбирання блоків, упаковування та складування.

Для розділення блоків використовують спеціальні захвати грейферного типу. Кращі з таких пристроїв діють автоматично і мають регулятор тиску, який дозволяє змінювати зусилля затискання блоків. Після розбирання блоків вони вкладаються у пакети на дерев'яні піддони й упаковуються або у плівку, або обв'язується металевою чи пластиковою стрічкою, та відвантажуються споживачам.

        1. Характеристика комплексів СНД

У країнах СНД широко використовуються комплекси “Конрекс 90/240” (рис.5.11), “Конрекс 90/20-50” та “Конрекс 90/60-120”.

Усі три конвеєрно-різальні комплекси формують масиви з висотою ≈ 900 мм, розмірами у плані відповідно 6000×1250, 3000×600, 6000×600 мм і річною продуктивністю 240, 20÷50 та 60÷220 м3. Формування високих масивів (у півтори рази вищих за традиційні) не тільки нарощує продуктивність, а й забезпечує краще заповнення автоклавів діаметром 2,0 м, хоча ускладнює умови спучування, і може привести до нерівномірності густини по висоті. В усіх комплексах використовують ударну технологію (В/Т=0,35÷0,4; змішувач із ударними імпульсами; ударна віброплощадка, наприклад, ЛВ-33 з регульованою частотою). Усі три комплекси працюють без мостових кранів, замість яких використовуються захвати, змонтовані на порталах, а також мають пости автоматизованої розпалубки, механізованих чистки й змащування. “Конрекс 90/240” працює із перенесенням масиву на автоклавну решітку, в двох останніх передбачене розрізання масиву на власному піддоні після розпалубки форми. Комплекс “Силбетблок” річною продуктивністю 100 тисяч м3 має аналогічні ділянки підготовки суміші та ударного формування, піддони з борт-оснасткою і три машини для різки – “горбушки”, поздовжньої та поперечної (без горизонтальної різки). Питомі витрати електроенергії у цих комплексів складають (8÷10) кВт×год/м3.

Соседние файлы в папке Л 16 Технолог. схеми вироб. блоків з цем.-пісч. сумішей