Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
задачи_господ_право_заоч.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
163.84 Кб
Скачать

Питання:

1. Який порядок придбання і видачі короткотермінового патенту?

2. Де міститься застереження про те, що короткотерміновий па­тент видається лише для проведення ярмарків і виставок-продажів?

3. Яке рішення має прийняти суд?

Тема 4 - Задача 14. Фізична особа, зареєструвавшись як суб'єкт підприємницької діяльності, почала займатися наданням різно­манітних послуг населенню. Оплата за послуги здійснювалася за готівкові кошти. Під час чергової перевірки працівники податкової служби попередили громадянина, що він повинен відкрити поточний рахунок у банку, куди здавати всі отримані готівкові кошти. Підприємець звернувся за консультацією до представництва Дер­жавного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва.

Питання:

1. Якими актами законодавства регламентується порядок відкриття рахунків фізичними особами — суб'єктами підприєм­ницької діяльності?

2. Чи передбачено законодавством обов'язкове відкриття рахунків фізичними особами — суб'єктами підприємницької діяльності?

3. Яку відповідь отримає громадянин? Чи мають право співробітники представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва давати подібні консультації?

Тема 4 - Задача № 15. Отримавши відповідну освіту, зареєструвавшись як суб'єкт підприємницької діяльності і придбавши ліцензію, гро­мадянин почав надавати послуги лікувального масажу. З огляду на те, що він не мав необхідного приміщення, він надавав послуги вдома у замовника. Кошти, отримані як плату за надання відповідних послуг, він відображав у книзі обліку.

Податкова інспекція під час перевірки підприємця оштрафува­ла його за проведення розрахунків із споживачами без застосуван­ня реєстратора розрахункових операцій (каси). Підприємець звер­нувся до суду.

Питання:

1. Яка відповідальність передбачена за не проведення розрахун­кових операцій через реєстратори розрахункових операцій?

2. Розрахункові операції за якими послугами дозволено прово­дити без застосування реєстраторів розрахункових операцій? Чи належить надання медичних послуг до такої діяльності?

3. Яке рішення має прийняти суд?

Тема 4 - Задача № 16. У результаті господарської діяльності із вироб­ництва взуття військова частина зазнала збитків. Майна, закріпле­ного за нею, не вистачало для розрахунку з кредиторами, тому во­ни вирішили звернутися за відшкодуванням до Міністерства обо­рони, у віданні якого знаходилась частина.

Питання:

1. Чи мала право військова частина займатися господарською діяльністю?

2. Який правовий статус майна військової частини?

3. Чи несе Міністерство оборони відповідальність за зобов'язан­нями військової частини у разі нестачі коштів у неї як суб'єкта гос­подарської діяльності?