Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit.doc
Скачиваний:
46
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
336.38 Кб
Скачать

4.6 Складання графіків планово-попереджувальних робіт

Система планово-попереджувальних ремонтів електроенергетичного устаткування передбачає виконання трьох видів робіт: капітальний ремонт, поточний ремонт і технічне обслуговування устаткування. На основі відомих з довідника тривалості ремонтного циклу, міжремонтного і міжоглядового періодів, а також норм трудомісткості ремонтних заходів для потрібного при реалізації проекту устаткування складається середньорічний графік планово-попереджувальних ремонтів устаткування мережі (табл.2).

  1. Терміни виконання попередніх капітальних і поточних ремонтів енергетичного устаткування приймаються самостійно. Тривалість ремонтного циклу і міжремонтного періоду визначається для кожного виду устаткування на підставі даних табл.А.5. У табл.А.6 приведені норми трудомісткості ремонтів. На основі цієї інформації складається попередній графік ППР енергетичного устаткування (табл.4.2). Після цей графік уточнюється з метою рівномірного розподілу трудомісткості ремонтів по місяцях року.

  2. Трудомісткість проведення ремонтів енергетичного устаткування визначається на основі графіка ППР підсумовуванням трудомісткості капітального, поточного ремонту і технічного обслуговування (див. табл.1).

Таблиця 1 – Графік виконання планово-попереджувальних ремонтів

Устаткування

Вид ремонту

Трудомісткість за місяцями року, люд.-год.

Ра-зом за рік

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Трансфор-матор

капітальний

поточний

технічне обслугову-вання

Разом трудоміст-кість

При складанні графіку планово-попереджувальних ремонтів потрібно враховувати наступне: якщо в місяці запланований капітальний ремонт деякого устаткування, то його поточний ремонт і технічне обслуговування не виконуються. Після складання графіка його необхідно вирівняти по місяцях року так, щоб кожного місяця сумарна трудомісткість була приблизно однаковою. Приводиться розрахунковий обсяг споживання електроенергії на три роки вперед (табл.2). Прогнозні обсяги споживання активної електроенергії розраховуються на основі прогнозних середньорічних темпів зростання випуску продукції підприємства, які в свою чергу визначаються планом продажів і впливають на змінну частину витрат електроенергії.

Таблиця 2 – Розрахунковий обсяг споживання активної електроенергії (приклад)

Роки

Індекс зростання змінної частини споживання електроенергії  (до першого року)

Прогнозний обсяг споживання електроенергії електроприймачами підприємства, тис. кВт∙год.

Обсяг втрат електроенергії, який планується, тис. кВт∙год.

Розрахунковий обсяг споживання електроенергії з урахуванням втрат, тис. кВт∙год.

Змінна частина

Постійна частина

Разом

1

1

60020

12041

72061

1421

73482

2

1,1

66022

12041

78063

1421

79484

3

1,2

72024

12041

84065

1421

85486

План виробництва вимагає також обґрунтування матеріального забезпечення проекту, зокрема, обґрунтування забезпеченості відповідними енергетичними потужностями (перелік необхідного устаткування представлений на графіку ППР). Таким чином, в цей розділ включаються відповіді на наступні основні питання:

  • форма організації експлуатаційного і ремонтного обслуговування;

  • перелік необхідного устаткування;

  • середньорічна трудомісткість виконання ремонтного обслуговування;

  • динаміка планованого електроспоживання в натуральному виразі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]