Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_peredipl_prakt_z_zv_tn_p_dpr_BAK.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
703.49 Кб
Скачать
  1. Вивчення методики і процедури складання і подання річних форм статистичної звітності в умовах базового підприємства

  1. Вивчити нормативну базу, яка регламентує порядок складання основних форм статистичної звітності та інструктивні матеріали зі складання статистичної звітності.

  2. Вивчити склад та терміни подання річних форм статистичної звітності господарства, особливості її організації в підприємстві-базі практики.

  3. Вивчити зміст, методику і (по можливості) взяти учать у складанні окремих форм стастичної звітності:

  • для сільськогосподарських підприємств:

  • про урожай сільськогосподарських культур;

  • про стан тваринництва;

  • про наявність техніки;

  • з капітального будівництва (капітальних вкладень);

  • звітності з праці;

  • про основні засоби і матеріальні ресурси;

  • про основні економічні показники роботи сільгосппідприємств.

  • для підприємств промисловості:

  • по продукції

  • про наявність та рух основних засобів, амортизацію (знос)

  • про кількість працівників, їхній якісний склад та професійне навчання

  1. Вивчення методики і процедури складання і подання річних форм податкової звітності вумовах базового підприємства

  1. Вивчити нормативну базу, яка регламентує порядок складання основних форм податкової звітності, її суть, призначення, та терміни подання.

  2. Вивчити склад річних форм податкової звітності господарства.

  3. Вивчити організацію та методику заповнення сосновних форм (декларацій, розрахунків) податкової звітності на підприємстві.

Вимоги до змісту про проходження виробничої практики

Підчас перебування в господарстві студент узагальнює проведену ним за час прак­тики роботу і складає звіт. При складанні звіту використовують щоденник і зібраний матеріал по виконанню кожної теми програми практики.

Звіт повинен містити:

- титульний аркуш;

- зміст;

- вступ;

- основна частина;

- висновки і пропозиції;

- список нормативних та інструктивних матеріалів;

- додатки.

Титульний аркуш повинен бути тільки віддрукованим на комп'ютері і оформле­ний за формою наведеною в додатку 5.

Зміст подається на початку звіту про проходження виробничої практики. У змісті зазначають назву та номери початкових сторінок усіх розділів і підрозділів звіту.

У вступі розкривається мета і завдання даної виробничої практики.

Основна частина звіту повинна повністю співпадати з розділами (темами) вироб­ничої практики. Викладений матеріал повинен бути максимально конкретним і повністю опиратися на фактичні матеріали зібрані на підприємстві. Всі наведені кореспонденції рахунків, порядки розрахунків і т.д. повинні бути в обов'язковому по­рядку підкріплені фактичним матеріалом та проілюстровані відповідними додатками. Викладка матеріалу здійснюється з обов'язковим посиланням на нормативні та інструктивні матеріали якими регулюється той чи інший пункт здійснюваної роботи.

Якщо в господарстві по окремих питаннях є відхилення від інструктивних матері­алів, використання нетипових форм і т.і., то в звіті студентом подаються відповідні критичні зауваження.

Матеріал повинен бути викладений у логічній послідовності здійснення облікової та аналітичної роботи.

У висновках і пропозиціях стисло дасться характеристика стану справ на підпри­ємстві по складанню річного звіту, фінансово-аналітичній і правовій роботі (по кожно­му розділу (темі) виробничої практики) з обов'язковим вказуванням найбільш суттєвих позитивних і негативних моментів.

Кожен пункт висновків і пропозицій оформляється з нового рядка і вказується йо­го порядковий номер.

Після висновків студент зазначає дату закінчення написання звіту та ставить свій підпис. На цій же сторінці звіт завіряється керівником практики від підприємства (під­писом та печаткою).

Список нормативних та інструктивних матеріалів містить відомості про нор­мативні матеріали і інструкції, якими користуються на підприємстві при виконання робіт, які зазначені в програмі практики.

Додатки повинні підтверджувати текст основної частини звіту.

Так, до звіту про проходження виробничої практики із складання річної звітності в обов'язковому порядку включаються наступні додатки:

- матеріали інвентаризації (плани роботи інвентаризаційної комісії, зразки інвентаризаційних описів, порівняльних відомостей, розрахунки визначення норм природних втрат, протоколи розгляду результатів інвентаризації, бухга­лтерські довідки, в яких відображаються матеріали інвентаризації).

- матеріали по закриттю рахунків бухгалтерського обліку (всі довідки по закриттю рахунків в порядку їх складання та інші документи з калькулювання собівартості та розподілу витрат).

- матеріали річної звітності (виборка з Головної книги (наростаючим підсумком з початку року) по всіх синтетичних рахунках (обороти і сальдо кінцеве), за­вірені в господарстві (на підприємстві) копія річного звіту, копія приміток до звіту).

- матеріали по аналізу річного звіту (робочі та допоміжні матеріали по про­веденню аналізу річного звіту, виробничої і фінансової діяльності господарст­ва (підприємства).

Крім того до звіту додаються :

  • угода;

  • направлення на практику ;

  • щоденник про проходження виробничої практики;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]