Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
69
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
1.08 Mб
Скачать

7. Припинення діяльності товариства

  1. Припинення діяльності Товариства відбувається шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) або ліквідації з дотриманням вимог антимонопольного законодавства.

  2. Реорганізація Товариства відбувається за рішенням вищого органу Товариства. Реорганізація То­вариства, які зловживає своїм монопольним становищем на ринку, може здійснюватися також шляхом його примусового поділу в порядку, передбаченому чинним законодавством.

При реорганізації Товариства вся сукупність прав та обов'язків Товариства переходить до його право­наступників.

7.3. Товариство ліквідується:

а) за рішенням вищого органу Товариства;

б) на підставі рішення суду або господарського суду за поданням органів, що контролюють діяльність Товариства, у разі систематичного або грубого порушення ним законодавства;

в) на підставі рішення господарського суду в порядку, встановленому Законом України «Про віднов­лення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

8. Ліквідаційна комісія

8.1. Ліквідація Товариства здійснюється призначеною ним ліквідаційною комісією, а в разі припинення діяльності Товариства за рішенням суду (господарського суду) - ліквідаційною комісією, що признача­ється цим органом. У разі визнання Товариства банкрутом його ліквідація проводитися згідно з лікві­даційною процедурою, передбаченою Законом України «Про відновлення платоспроможності боржни­ка або визнання його банкрутом».

  1. З дня призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження з управління справами Товариства. Ліквідаційна комісія в триденний термін з моменту її призначення оприлюднює інформа­цію Товариства в одному з офіційних (республіканському чи місцевому) органів преси із зазначенням термінів подачі заяв кредиторами своїх претензій, оцінює наявне майно Товариства, виявляє його де­біторів і кредиторів та розраховується з ними, вживає заходів з оплати боргів Товариства третім осо­бам, а також його Учасникам, складає ліквідаційний баланс та подає його вищому органу Товариства або органу, що призначив ліквідаційну комісію.

  2. Грошові кошти, що належать Товариству, включаючи виручку від розпродажу його майна при лік­відації, після розрахунків з оплати праці найманих працівників, та виконання зобов'язань перед бю­джетом, банками, власниками облігацій, випущених Товариством та іншими кредиторами, розподіля­ються між Учасниками Товариства в порядку і на умовах, передбачених установчими документами, у шестимісячний термін після опублікування інформації про його ліквідацію.

  3. Майно, передане Товариству Учасниками в користування, повертається в натуральній формі без винагороди.

  4. У разі виникнення спорів щодо виплати заборгованості Товариства його грошові кошти не підля­гають розподілу між Учасниками для вирішення цієї суперечки.

  5. Ліквідація Товариства вважається завершеною, а Товариство таким, що припинило свою діяль­ність, з моменту внесення запису про це до державного реєстру.

Соседние файлы в папке УКР