Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kuba_lektsiya.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
2.89 Mб
Скачать

9. Обмін валют та митні обмеження

Національна одиниця Куби - кубинський песо, що дорівнює 100 сентаво. Ввозити іноземну валюту на Кубу можна в будь-якій кількості, а ось вивіз кубинської валюти забороняється.

У країні поширені операції з міжнародними пластиковими картками з простим обміном з міжнародної валюти на гроші Куби. Іноземці можуть розрахуватися конвертованими песо "CUC" на підставі резолюції Центробанку від 09-04-2005 р. Зокрема в портах на місцях стоянки суден, на причалах, в терміналах і в зонах безмитної торгівлі duty free всі ціни вказуються в конвертованих песо, хоча можна розрахуватися дол.США з комісією у 10%.

У країні по суті перебувають в обігу 2 види грошей Куби:

  • внутрішні песо перебувають в обігу як внутрішні гроші Куби, що використовуються при розрахунках з туристами.

  • конвертований песо. Ця валюта прив'язана до курсу USD. Розрахуватися в магазинах можна тільки цією валютою на Кубі і ніякою іншою. На конвертованих песо є напис "pesos covertibles".

Іноземна валюта на Кубі у вигляді грошей (євро, англійські фунти, канадські долари і швейцарські франки) обмінюються на гроші Куби без комісії, лише за міжнародним курсом обміну валюти. Валюту на Кубі можна змінити: в обмінних конторах CADECA; в аеропорту прибуття або відльоту; в банках.

Іноземці, які відвідують Кубу, повинні мати візу, видану кубинським консульством за кордоном. Якщо перебування в країні перевищує термін, який вказаний у візі, її можна продовжити в головних готелях. При вильоті з країни пасажири повинні сплатити аеропортний збір - 20 доларів США. Туристи не повинні заповнювати митну декларацію. Вільним від митних зборів є ввезення в країну особистих речей в розумних межах.

Забороняється ввозити на Кубу автомашини, мотоцикли та запасні частини до них; наркотики та всі види порнографічних матеріалів; кубинські грошові знаки, за винятком тих випадків, коли їх мають при собі пасажири, що прибувають з країн, з якими Куба підписала двосторонні угоди з даного питання; вогнепальну зброю, за винятком рушниць для спортивної полювання, що належать туристам, які приїжджають в країну з цією метою і мають відповідний дозвіл, що видається на Кубі після прибуття.

Якщо туристи під час перебування на Кубі купують в магазинах товари тривалого користування або цінності, то вони повинні мати відповідний чек на покупку, щоб пред'явити його при виїзді. Дозволяється безмитне вивезення не більше 4 коробок місцевих сигар при пред'явленні чека. Не допускається вивезення з країни предметів, що є національним надбанням, дорогоцінних металів, морських раковин, предметів старовини та деяких видів рослин і тварин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]