Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фарм. І (2).doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
351.23 Кб
Скачать
    1. Індивідуальні завдання

З метою надбання студентами під час практики вмінь та навичок самостійного розв’язання виробничих, наукових і організаційних завдань та активізації їх діяльності, розширення світогляду, підвищення ініціативи студентам пропонується виконати наступні індивідуальні завдання а саме:

  • збір та виготовлення гербаріїв лікарської сировини за рекомендаціями методичних керівників практик;

  • заготівка, сушіння нормативної лікарської сировини основних вегетативних та генеративних органів рослин;

  • проведення профорієнтаційної роботи серед молоді та школах за місцем проживання проходження практики;

  • збирання відгуків про випускників коледжу, які працюють на базах практики.

Заняття та екскурсії під час практики.

Під час проходження практики рекомендується проводити із студентами практикантами семінари, консультації як методичними, так і безпосередніми керівниками практики. Тематика їх має бути різноманітною відповідно до змісту програми. Пропонується також вивчення діючих наказів та інструкцій Міністерства охорони здоров’я та місцевих органів.

Тематика семінарів та конференцій складається навчальним закладом індивідуально, а час проведення визначається графіком (вказується день та час їх проведення).

Рекомендується також проведення екскурсій (час екскурсії визначається графіком практики).

Кількість годин на заняття не повинна перевищувати 6 годин на тиждень.

Можна виділити один консультаційний день на 10 –14 днів (2 тижні).

Навчальні посібники

Під час проходження практики студенти повинні вивчити інструктивні листи, чинні накази Міністерства охорони здоров’я України та місцевих органів, ознайомитися з періодичними виданнями газет, журналів та додатковою літературою з спеціальності.

Методичні рекомендації для студентів.

    1. Виконати програму практики.

    2. Вивчити функціональні обов’язки на тих робочих місць, які закріплені за студентами.

    3. Пройти інструктаж з техніки безпеки.

    4. Вивчити правила заповнення документації.

    5. Вести щоденники згідно з вимогами виробничої практики.

    6. Виконувати всі обов’язки студента під час практики.

Форми і методи контролю.

Впровадження під час практики чіткої системи біжучого та підсумкового контролю виконання програми.

Проведення після закінчення певного розділу практики побригадного біжучого контролю (тестовий контроль, розв’язання ситуаційних задач, заміри практичних умінь і навичок тощо).

Здійснення щоденного контролю з боку методичних та безпосередніх керівників за дисципліною практикантів, виконанням графіку проходження практики, веденням щоденників (їх зміст, якість оформлення, відповідність програмі).

Вимоги до звіту.

Звітним документом є щоденник практики, який містить текстовий і цифровий звіти про виконання програми практики, виробничу характеристику, рецензію методичного керівника. Вище перераховані документи завіряються підписами загального, безпосереднього та методичного керівників практики та печаткою установи.

Підведення підсумків практики.

Після закінчення терміну практики студенти звітують про виконання програми практики та індивідуального завдання, складаючи диференційований залік за програмою практики відповідно до Інструкції про організацію та проведення практики студентів медичних, фармацевтичних вищих навчальних закладів I – II рівнів акредитації затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 07 грудня 2005 року за № 690 (зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 січня 2006 року за № 7/11881) про організацію та проведення практики студентів вищих медичних і фармацевтичних навчальних закладів І – ІІ рівнів акредитації.