Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕНМК-Kryminalistyka / ЕНМК-Kryminalistyka / Programa kursu-Криміналістика-13.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
115.2 Кб
Скачать

Тема 13. Загальні положення методики розслідування злочинів. Криміналістична методика розслідування вбивств

Сутність методики розслідування злочинів. Окремі методики розслідування різних видів злочинів. Структура криміналістичної методики. Криміналістична характеристика злочинів. Криміналістичне вчення про розкриття злочинів. Основи взаємодії та інформаційного забезпечення в методиці розслідування злочинів.

Криміналістична характеристика вбивств. Обставини, що підлягають доказуванню. Особливості порушення кримінальної справи. Слідчі ситуації та першочергові слідчі дії і оперативно-розшукові заходи.

Огляд місця події, огляд трупа. Судово-медична експертиза. Встановлення і допит свідків і очевидців. Вивчення особи потерпілого.

Планування і проведення послідуючих слідчих дій та оперативно-розшукових заходів. Встановлення, затримання і допит підозрюваного. Проведення допитів, обшуків, впізнання, відтворення обстановки і обставин події. Допит обвинуваченого.

Особливості розслідування вбивств при виявленні невпізнаного і розчленованого трупа; злочинів, пов’язаних із зникненням особи; злочинів, замаскованих під самовбивство і природну смерть.

Виявлення причин і обставин скоєння вбивств. Профілактика вбивств.

Тема 14. Криміналістична методика розслідування корисливих та насильницько-корисливих злочинів.

Криміналістична характеристика грабежів і розбоїв. Особливості порушення кримінальної справи та обставин, що підлягають доказуванню.

Проведення першочергових слідчих дій та оперативно-розшукових заходів. Огляд місця події, допит потерпілого; встановлення і допит свідків та очевидців. Освідування потерпілого. Встановлення і затримання підозрюваного.

Планування і проведення послідуючих слідчих дій та оперативно-розшукових заходів. Допити підозрюваного. Обшук та прийняття мір до відшкодування заподіяної шкоди. Пред’явлення для впізнання, відтворення обстановки і обставин події, допити, експертизи та інші слідчі дії. Допит обвинуваченого.

Виявлення причин і обставин скоєння грабежів і розбоїв. Профілактика грабежів і розбоїв.

Криміналістична характеристика вимагань. Обставини, що підлягають доказуванню.

Особливості порушення кримінальної справи та розслідування вимагань. Взаємодія слідчого та оперативних служб органів дізнання при розслідуванні вимагань. Планування розслідування.

Тема 15. Криміналістична мктодика розслідування злочинів у сфері використання електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів).

Особливості криміналістичної характеристики і розслідування злочинів, вчинених шляхом використання електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів). Особливості початкових слідчих дій та призначення експертиз.

Тема 16. Криміналістична методика розслідування злочинів в сфері господарської діяльності.

Особливості криміналістичної характеристики і розслідування злочинів, вчинених шляхом кредитно-фінансових операцій. Особливості криміналістичної характеристики і розслідування податкових злочинів. Особливості криміналістичної характеристики та розслідування ухилення ві повернення виручки в іноземній валюті.