Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
наталя овес.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
33.96 Кб
Скачать

32. Види ветеринарних планів та порядок їх складання

1.перспективні ( які складаються на тривалий термін 2-5 р)щодо оздоровлення господарства від хронічних хвороб- туберкульоз, бруцельоз, лейкоз, лептоспіроз, фасціольоз та ін.., підготовка кадрів.

2.поточний, річний план вет. заходів ( розробляється на 1 рік і вказується виконання роботи щоквартально або помісячно). Складають у серпні-вересні поточного року на наступний рік.

Для складання плану треба знати і мати такі вихідні матеріали: наявність поголів’я тв.. у розрізі населених пунктів, у господ. Різних форм власності на період складання плану, та добре знати епізоотичну ситуацію району.

План вет.проф. і протиепізоотичних заходів

План вет.сан. заходів

План проф..незаразних і заразних хвороб

План пропаганди вет. заходів

План ліквідації хронічних заразних хв..

План будівництва і ремонтувет. Об’єктів

План по підвищенню кваліфікації вет. спеціалістів

План про матеріально-технічне забезпечення

Оперативні плани ліквідації гострих заразних хворб

План роботи лікаря вет.мед. на місяць.

Основні вимоги до плану: критична оцінка стану вет. обслуговування, ефективність проведення заходів у минулі роки.

33. Стаття 14. Гарантії прав посадових осіб, які здійснюють державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд

1. Державні інспектори ветеринарної медицини та уповноважені лікарі ветеринарної медицини, які здійснюють державний ветеринарно-санітарний контроль або нагляд, є незалежними у своїй діяльності і керуються цим та іншими законами, нормативно-правовими актами з питань ветеринарної медицини. Державні органи, юридичні особи, громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які проживають/перебувають на території України, зобов'язані надавати їм допомогу під час виконання службових обов'язків.

2. Образа особи, яка здійснює державний ветеринарно-санітарний контроль або нагляд, а також опір, погрози, насильство та інші дії, що перешкоджають виконанню покладених на неї обов'язків, тягнуть за собою відповідальність, встановлену законом.

3. Збитки, завдані майну особи, яка здійснює державний ветеринарно-санітарний контроль або нагляд, у зв'язку з виконанням нею своїх посадових обов'язків, підлягають компенсації в повному обсязі за рахунок винних осіб у порядку, визначеному законодавством.

4. Вказівки посадових осіб не можуть бути підставою для будь-яких незаконних дій або бездіяльності, що суперечать посадовим обов'язкам державних інспекторів ветеринарної медицини та уповноважених лікарів ветеринарної медицини

34. Держ. Районна лікарня вет. Мед. Її права та обов’язки

Основним завданням лікарні є охорона території району від занесення з території інших районів ,обл.., або з карантинної зони збудника інфекційної хв.. а також недопущення їх розповсюдження за межі.

Вет. обслуговування тв.. у господарствах різних форм власності на відповідних територіях.

Реалізація заходів щодо додержання вет. сан. вимог установлених законодавством.

Проф. діагностика, інфекційних і інвазійних та незаразних хв.. і їх лікування.

Захист населення від хвороб спільних для тварин і людей.

Сприяти упровадженню ідентифікації тварин.

35. Види господарської діяльності у галузі ветеринарної медицини що ліцензуються.?

Кормові добавки, премікси, корми для тварин, ветеринарні препарати, субстанції та засоби ветеринарної медицини( приватна практика лікаря вет.мед)- підприємницька діяльність.