Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Test_2010-2013.doc
Скачиваний:
1044
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
1.94 Mб
Скачать
  1. У 6-річної дитини мають місце короткочасні напади задухи, які повторюються 2-3 рази на рік і зникають за декілька хвилин. Дитина була на ранньому штучному вигодовуванні, мали місце періодичні прояви атопічного дерматиту, алергічна реакція на пеніцилін. Кашель сухий, зрідка - експіраторна задишка, ЧД - 32/хв. При аускультації: дихання жорстке, сухі свистячі хрипи з обох сторін. Тони серця помірно приглушені, ритмічні, Ps 110/хв. В інших системах відхилень не виявлено.У фізичному розвитку дитина не відстає. Який найбільш вірогідний діагноз?

    1. Рецидивуючий обструктивний бронхіт

    2. Гострий обструктивий бронхіт

    3. Астматичний бронхіт

    4. Бронхіальна астма *

    5. Гострий бронхіоліт

  1. Хлопчик 13 років скаржиться на сухий кашель, задишку. Хворіє протягом одного року. Напади задухи короткочасні, 1-2 рази за місяць. Об'єктивно: дитина неспокійна, шкіра бліда, ціаноз носогубного трикутника, задишка експіраторного типу, ЧД - 48/хв. Над легенями перкуторний звук з коробочним відтінком, аускультативно: дихання послаблене, сухі свистячі хрипи з обох боків. Об'єм форсованого видиху - 80% від належного. Який з препаратів найбільш доцільно призначити хворому?

    1. Сальбутамол *

    2. Преднізолон

    3. Еуфілін

    4. Супрастин

    5. Індометацин

  1. Для контрольного осмотра и получения рекомендаций в поликлинику обратились родители с ребёнком 7-ми лет. Болеет бронхиальной астмой в течение 4-х лет, приступы удушья возникают в основном в весенне-летний период. По результатам аллергопроб: повышенная чувствительность к пуху тополя, полевым травам. Какой будет рекомендация врача?

    1. Проведение физиотерапии

    2. Проведение санаторно-курортного лечения

    3. Проведение специфической гипосенсибилизации *

    4. Проведение фитотерапии

    5. Проведение иглорефлексотерапии

  1. У відділення раннього дитинства поступив дворічний хлопчик. Скарги на кашель приступоподібного характеру, який підсилюється вночі або під ранок. З 6-ти місячного віку у хлопчика спостерігаються прояви атопічного дерматиту, з 11 міс. – напади приступоподібного кашлю. Об”єктивно: tº 36,8ºС, ЧД – 44’, ЧСС - 100’. При перкусії над легенями отримано коробковий звук. Аускультація легень дихання з продовженим видихом, сухі свистячі хрипи з обох сторін. Про яке захворювання слід подумати?

    1. Кашлюк

    2. Гострий бронхіоліт

    3. Сторонній предмет в дихальних шляхах

    4. Стенозуючий ларинготрахеїт

    5. Бронхіальна астма *

  1. У хлопчика 8 років з бронхіальною астмою в періоді нападу на рентгенограмі легень визначено гомогенне затемнення трикутної форми, направлене верхівкою до кореню та зміщення середостіння в бік ураження. Про яке ускладнення необхідно думати в першу чергу?

    1. Ателектаз легень *

    2. Пневмосклероз

    3. Легеневе серце

    4. Абсцес легень

    5. Пневмоторакс

  1. Дитині 4 роки, в пологовому будинку-БЦЖ, подальша вакцинація не проводилась за протипоказаннями: гідроцефалія в стадії декомпенсації.Протипоказання зняті після ЕЕГ,ЕХО-мозку, консультації невропатолога.Ваша тактика вакцинації?

    1. АКДП -3 разово

    2. АДП-м - 2 разово

    3. ОПВ - 3 разово, АКДС - 3 разово

    4. АДП - 2 разово, ОПВ -3 разово *

    5. АДП -м 2 разово, ОПВ - 3 разово

  1. Дитина, що народилася з масою тіла 3200 г і довжиною 50 см, знаходиться на природному вигодовуванні. На даний час їй 4 міс. Яку кількість ккал/кг м.т добової енергетичної потреби необхідно взяти дитині для розрахунку кількості молока?

    1. 115 ккал/кг *

    2. 100 Ккал/кг

    3. 105 Ккал/кг

    4. 120 Ккал/кг

  1. Доношена дитина 6 міс. (фактична маса 7300 г) знаходиться на штучному вигодовуванні. Яку кількість білку на кг м.т. на добу Ви призначите, якщо дитина отримує неадаптовані суміші?

    1. 4 г/кг/д *

    2. 3,5 г/кг/д

    3. 2,5 г/кг/д

    4. 3,0 г/кг/д

    5. 5,5 г/кг/д

  1. Дитині 3 місяців на штучному вигодовуванні з 2-х місяців. Годується 4 рази на день розведеним коров‘ячим молоком, 1 раз – овочеве пюре та терте яблуко. Які зміни необхідні, щоб вигодовування стало раціональним?

    1. Призначити цільне коров’яче молоко

    2. Призначити адаптовану молочну суміш *

    3. Включити в раціон 10-процентну манну кашу

    4. Ввести в раціон яєчний жовток

    5. Призначити овочевий відвар

  1. До дільничного лікаря звернулася мати 2-місячної дитини зі скаргами на гіпогалактію. Дитина здорова, але останнім часом неспокійна. Виберіть оптимальну суміш для догодовування дитини.

    1. Nutrilon *

    2. Alprem

    3. HIPP-2

    4. Alsoy

    5. AL-110

  1. У дитини грудного віку клініка диспепсії. Які анатомо-фізіологічні особливості системи травлення сприяли розвитку цьго стану?

    1. Довжина товстої кишки

    2. Висока кислотність шлункового соку

    3. Довжина тонкої кишки

    4. Низька кислотність шлункового соку *

    5. Рухливість сліпої кишки та апендикса

  1. Дитині 3 місяці. Знаходиться на природному годуванні. З 4-го місяця мати буде примушена бути відсутня 8 годин на добу. Вберіть оптимальне годування на період відсутності матері.

    1. Коров’яче молоко

    2. Адаптована суміш

    3. Молочна каша

    4. Зціжене материнське молоко *

    5. Яблучний сік

  1. На прийомі у лікаря дівчинка 4 міс. Дитина здорова. Годується груддю, у матері багато молока. Надайте пораду по подальшому годуванню:

    1. Починати вводити овочеве пюре

    2. Починати вводити манну кашу

    3. Ввести у раціон сир

    4. Продовжувати годувати тільки груддю *

    5. Починати вводити рисову кашу

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]