Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інструкція_СКАЙП.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
1.96 Mб
Скачать

1) Обираємо «Інструменти»; 2) обираємо Настройки; 3) по черзі натискаємо: - настройка звуку; - настройка відео; і т. Д. 4) зберігаємо

Рисунок 3.2 – Вікно «Загальні настройки»

Після авторизації та внесення відповідних настройок користувач отримує такі можливості:

  • безкоштовні аудіо- та відеодзвінки між абонентами Skype;

  • дзвінки на стаціонарні та мобільні телефони, які оплачуються згідно з встановленими тарифами Skype;

  • організації аудіо конференцій;

  • передача коротких текстових повідомлень;

  • можливість передачі файлів (текстових документів, фото-, відеофайлів тощо).

Після здійснення налагодження програми рекомендується вивчити всі пункти меню, по черзі натискаючи кнопки.

Дзвінки між абонентами Skype

Спочатку необхідно створити список контактів. Щоб додати абонента, лівою кнопкою миші необхідно клікнути на «Додати» у вікні Skype і вибрати Новий контакт. Або виберіть Контакти > Новий контакт.

Рисунок 3.3 – Перший спосіб додати абонента у список контактів

Рисунок 3.4 – Другий спосіб додати абонента у список контактів

В обох випадках відкриється вікно «Додати контакт» (див. рис. 3.5), в якому слід ввести логін необхідного Вам абоненту Skype, або повне його ім’я, або адресу електронної пошти.

Рисунок 3.5 – Вид вікна «Додати контакт»

Для пошуку абонентів серед вже наявних контактів натисніть кнопку «Пошук» в панелі інструментів. У вікні, пошуку ви можете шукати користувачів по їх імені або іншій інформації з їх персонального профілю.

Є кілька способів зателефонувати абоненту зі списку контактів:

1) Клацнути правою кнопкою миші на користувача у вашому контакт листі або результатах пошуку і вибрати «Зателефонувати»;

2) Двічі клікнути на користувача у вашому списку контактів або результати пошуку (рис. 3.6).

3) Вибрати користувача та натиснути Дзвінки > Зателефонувати (при необхідності здійснення аудіодзвінка) або Відеодзвінок (див. рис. 3.7).

Аудіодзвінок Відеодзвінок

Рисунок 3.6 – Перший спосіб зателефонувати абоненту зі списку контактів

Рисунок 3.7 – Другий спосіб зателефонувати абоненту зі списку контактів

Коли хтось дзвонить Вам, ви повинні чути звук телефонного дзвінка та іконка Skype поряд з годинником буде на екрані монітору блимати. Перейдіть у вікно Skype (якщо воно не відображається) і виберіть «Відповісти на дзвінок» або «Відхилити» на вкладці вхідного дзвінка. Якщо Ви оберете «Відповісти на дзвінок», голосове з'єднання відбудеться і тривалість розмови буде відображатися.

Передача коротких текстових повідомлень

Для відправки миттєвого повідомлення потрібно клікнути 2 рази лівою кнопкою миші по імені абонента та у відкритому вікні набрати текстове повідомлення (див. рис. 3.8).

Вікно чату (обміну короткими повідомленнями)

Рисунок 3.8 – Передача коротких текстових повідомлень

Передачі файлів (текстових документів, фото-, відеофайлів тощо)

Для відправки файлів потрібно клікнути 2 рази лівою кнопкою миші по імені абонента та у відкритому вікні обрати «Поділитися» > «Відправити файл» (рис. 3.9).

У вікні вибору файлу для відправки оберіть необхідний файл та натисніть кнопку «Відправити».

Абонент, якому адресований файл, повинен прийняти його. Тільки тоді почнеться відправка файлу. Таким чином можна обмінюватися текстовими документами (у форматі World, Exel), аудіо файлами, відео файлами, малюнками, фотографіями тощо.

Рисунок 3.9 – Передача файлів у Skype

Далі наведемо відповіді на деякі питання, які часто виникають у користувачів програми Skype.

Як змінити ім'я користувача Skype?

Ви можете змінити ім'я, відображене у вашому профілі Skype, але не саме Skype Name. Для зміни деталей профілю виберіть «Особисті настройки» > «Редагувати мої дані». У відкритому вікні Ви зможете також змінити аватар (Ваше фото в Skype). Зробіть необхідні зміни та збережіть їх.

Якщо Ви хочете змінити ім'я абонента з Вашого списку контактів клікніть правою кнопкою миші на контакті і виберіть пункт «Переіменувати».

Якщо Ви хочете інше ім'я в Skype (логін), то доведеться зареєструватися як новий користувач.

Як змінити пароль Skype?

Якщо Ви хочете змінити пароль, увійдіть в мережу і виберіть «Skype» (у деяких версіх програми «Файл») > «Змінити пароль».

Як видалити Skype обліковий запис або профіль?

Ви не зможете видалити акаунт Skype, але ви можете перестати його використовувати і він буде вилучений з пошуку абонентів через 72 години після останнього входу в мережу.

Як видалити Skype з комп'ютера?

Якщо ви хочете видалити Skype, насамперед завершіть роботу програми, клікніть на значок Skype на нижній панелі інструментів Windows (на моніторі, біля годинника) правою кнопкою миші та оберіть «Вихід».

Для видалення Skype відкрийте «Пуск» > «Панель управління», або «Пуск» > «Настройки» > «Панель управління» та виберіть «Установка/Видалення програм». Виберіть Skype зі списку програм лівою кнопкою миші та натисніть «Видалити». Вас запитають, чи бажаєте Ви зберегти настройки програми і контакт лист. Це може виявитися корисним, якщо в майбутньому Ви захочете перевстановити Skype на своєму комп'ютері. Виберіть необхідні параметри для видалення Skype.