Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
всі питання.rtf
Скачиваний:
14
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
233.83 Кб
Скачать

2.1 Організаційно-економічна характеристика готелю «Русь»

Товариство з обмеженою відповідальністю «Готельний комплекс «Русь», розташований у м. Києві. Юридична адреса підприємства: 01023 м. Київ, вул. Госпітальна 4. ТОВ «Готельний комплекс «Русь» створене у процесі реорганізації ВАТ «Готельний комплекс «Київська Русь», зареєстроване 10.08.98. Печерською районною державною адміністрацією м. Києва, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України - 30058112. Готель «Русь» *** (три зірки) побудовано у 1979 році. Юридична адреса: 04070, Київ, вул. Госпітальна 12, телефон: (44) +38 044 256 40 00, E-mail: reservation@hotelrus.kiev.ua.

Готельний комплекс «Русь» є членом Міжнародної асоціації готелів і ресторанів, Асоціації готельних об'єднань та готелів міст України, Київської торгово-промислової палати.

Готель «Русь» в Києві було побудовано в 1979 році до Олімпіади-80, в якій Київ брав активну участь. Однією з переваг цього готелю Києва є його місце розташування. Місце розташування в безпосередній близькості від Республіканського стадіону, на якому проводилися змагання, готель «Русь» відразу став найпопулярнішим готелем, що користується попитом серед спортсменів і вболівальників.

Готель «Русь» розташований в самому центрі Києва та ідеально підходить як для ділової поїздки, так і для відпочинку. Всього за 10-15 хвилин від готелю «Русь» можна вийти до центру міста - на Хрещатик. Відстань від центра міста: 0,5 км, найближче метро: Республіканський стадіон та Палац спорту - 0,1 км, відстань до Борисполя - 40 км, відстань до залізничного вокзалу - 5 км, сайт готелю http://www.hotelrus.kiev.ua/

Готельний комплекс «Русь» створене з метою забезпечення ефективного використання матеріальної бази, організації і надання громадянам та юридичним особам, в тому числі іноземним, комплексних туристсько-екскурсійних та інших послуг з метою одержання відповідного прибутку.

Основними завданнями діяльності підприємства є:

ефективне використання наявної матеріальної бази, будівництво нових і реконструкція діючих туристських об'єктів, формування нових економічних основ туризму та екскурсій;

надання готельних послуг, побутових послуг, у тому числі перукарських і косметичних, інформаційно-довідкових послуг, транспортних послуг, послуг по збереженню майна і вантажів юридичних і фізичних осіб;

перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом в Україні та за її межами, організація мережі автостоянок;

інші види господарської діяльності в рамках законодавства України. які не заборонені Законами України.

До складу готелю “Дружба” входять такі структурні служби:

служба управління номерним фондом;

адміністративна служба;

служба суспільного харчування;

комерційна служба;

інженерні (технічні) служби;

допоміжні і додаткові служби.

Служба управління номерним фондом займається рішенням питань, пов’язаних із бронюванням номерів, прийомом туристів, що прибувають у готель, їхньою реєстрацією і розміщенням по номерах, а також відправленням додому чи до наступного пункту маршруту подорожі після закінчення терміну проживання, забезпечує обслуговування туристів у номерах, підтримує необхідний санітарно-гігієнічний стан номерів і рівень комфорту в житлових приміщеннях, займається наданням побутових послуг гостям (прання, прасування, хімчистка тощо).

Склад служби:

менеджер по експлуатації номерів, служба прийому і розміщення, служба покоївок, об’єднана сервісна служба (швейцари, коридорні, гардеробники), служба портьє, служба консьєржа, служба посильних, інспектор по прибиранню номерів, служба безпеки.

Адміністративна служба відповідає за організацію керування всіма службами готельного комплексу, вирішує фінансові питання, питання кадрового забезпечення, займається створенням і підтримкою необхідних умов праці для персоналу готелю, контролює дотримання встановлених норм і правил по охороні праці, техніці безпеки, протипожежної й екологічної безпеки.

Таким чином, важливим елементом раціоналізації товароруу є вибір і обґрунтування методів оптимізації технологічних схем транспортування товарів від виробника до споживача. До методів обробки економічної інформації відносяться економіко-логічні та економіко-математичні. Система показників аналізу товароруху включає в себе абсолютні та відносні показники.

Готель «Русь» позиціонує себе як бізнес-готель тому, що практично усі клієнти готелю це люди, які прибули до Києва у ділових цілях («по роботі»).

Житловий фонд готелю «Русь» розташовано на 19 поверхах (20 і 21-ий поверхи відведені під службові приміщення). На кожному житловому поверсі від 22 до 31 номерів. Усі готельні номери кондиційовані, оснащені зручними меблями з натурального дерева, виконаними за спеціальними замовленнями, TV, з трансляцією міжнародних каналів, прямий вихід на міжнародний телефонний зв'язок, міні-бар, прямий доступ до Інтернет з номерів підвищеного комфорту і номерів категорії люкс, електронна система безпеки.

Стандартні номери (одномісні та двомісні) складаються з однієї кімнати, передпокою, і ванни. При двомісному розміщенні є вибір між роздільними і двоспальним ліжком. Кожен номер обладнано системою кондиціонування, супутниковим телебаченням, прямим виходом на міжнародну телефонну лінію, Wi-fi доступом до мережі Інтернет, електронною системою безпеки, міні-баром, набором міні-парфюмерії. До вартості включено: сніданок «шведський стіл», Wi-fi Інтернет, податки.

Покращений номер складається з однієї кімнати, передпокою, і ванної кімнати. Меблі виготовлені з натурального дерева. При двомісному розміщенні є вибір між роздільними і двоспальним ліжком. Номер обладнано системою кондиціонування, супутниковим телебаченням, прямим виходом на міжнародну телефонну лінію, Wi-fi доступом до мережі Інтернет, електронною системою безпеки, міні-баром, набором для чаю і кави і мінеральною водою, набором міні-парфюмерії, махровим халатом і тапочками, феном. До вартості також включено: сніданок «шведський стіл», Wi-fi Інтернет, податки.

У номері люкс дві кімнати, передпокій, ванна, всі меблі з натурального дерева. У вітальні диван, крісла, окремий телевізор, і зручний столик. Номер також обладнано системою кондиціонування, супутниковим телебаченням, прямим виходом на міжнародну телефонну лінію, Wi-fi доступом до мережі Інтернет, електронною системою безпеки, міні-баром, набором для чаю і кави і мінеральною водою, набором міні-парфюмерії, махровим халатом і тапочками, феном.

До послуг ділових людей (бізнесменів) є номери «люкс» - кабінети, що обладнані офісною технікою, меблями, просторовою робочою зоною, додатковими портами для підключення комп'ютерів. Такий номер складається з двох кімнат, передпокою, ванни. У вітальні м'які крісла і диван, зручний журнальний столик. У номері два LCD телевізора, всі меблі з натурального дерева.

У готелі є 2 номери - «Люкс перлина» та «Президентський люкс». Ці номери відрізняються від інших люксів більшою площею, панорамним виглядом на місто. У гостинній є камін, барна стійка. Ексклюзивний дизайн інтер'єру, номер обладнаний технікою вищого класу.

У готелі «Русь» передбачені номери для людей з обмеженими можливостями, людей, страждаючих алергічними захворюваннями, а так само номери для тих, що палять.

Тарифи на номери в готелі представлені у Додатку А. До вартості номера входить: проживання в номері обраної категорії, сніданок «Шведський стіл» (100 грн. з особи). Решта послуг надається за окрему платню.

Рис. 2.1. Динаміка кількості обслугованих гостей готелем «Русь» за 2009-2010 рр.

Позитивним фактом у діяльності готелю є також збільшення тривалості перебування гостей у готелі, хоча й незначне. Середній час перебування одного гостя в готелі у 2009 році - 2,06 доби. Середній час перебування одного гостя в готелі у 2010 році - 2,8 доби. Що стосується коефіцієнта заповнення готельного комплексу «Русь», то у 2009 році він становить: 66%, а вже у 2010 р - 80%. Це свідчить про те, що ефективність використання номерного фонду у готелі «Русь» збільшилась на 14%.

Отже, в результаті аналізу діяльності досліджуваного готелю «Русь» було виявлено, що готель користується популярністю серед туристів, особливо іноземних, про що свідчать кількість та тривалість їх перебування у готелі протягом 2009-2010 рр. Таку популярність готелю, можливо, забезпечують вдале місце розташування у центрі міста Києва, якість та кількість послуг, що надаються в готелі, його представлення у мережі Інтернет та інших каналах продажів, а також велика кількість постійних клієнтів, що обирають кожного наступного разу саме цей готель для зупинки.