Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВИЙ ПРОЕКТ 2014 р..doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
601.09 Кб
Скачать

Для розкриття теми дослідження у Розділі 1 необхідно звернути увагу на наступні моменти:

П.1.1. Огляд (або систематизація) і оцінка наукової літератури з питань дослідження.

В даному пункті необхідно провести дослідження літературних джерел (дисертації, автореферати, статті, матеріали конференцій тощо) для висвітлення економічної сутності ресурсу (явища, процесу), його класифікації та оцінки за темою дослідження. Для дослідження обов’язково використати робочі таблиці (Додаток Д, Е, Ж, З).

П.1.2. Методичні підходи до аналізу ... (відповідно до теми)

В даному пункті обов’язково подається оцінка методик проведення аналізу за темою дослідження, проводиться співставлення існуючих методик аналізу запропонованих вітчизняними та зарубіжними науковцями, з обов’язковим посиланнями на використані літературні джерела (не менше п’яти літературних джерел – на оцінку «3»).

Для дослідження обов’язково використати робочі таблиці (Додаток Д, Е, Ж, З).

П.1.3. Завдання та інформаційне забезпечення аналізу … (відповідно до теми)

В даному пункті необхідно: вивчити (дослідити) завдання аналізу за темою дослідження, враховуючи думки науковців; навести джерела інформації, які використовуються в процесі проведення аналізу явища (ресурсу, процесу), що досліджується

Обов’язкова наявність у п. 1.3. таблиці:

Джерела інформації аналізу явища (ресурсу, процесу), що досліджується

Джерело інформації

Найменування джерела інформації

Інформація, яка необхідна для аналізу

1

2

3

Первинні документи

…..

…..

Реєстри

…..

…..

Форми звітності

…..

…..

Результатом теоретичного дослідження має бути сформований теоретичний підхід щодо визначеної проблеми, її основних питань, підходів, критеріїв оцінки. Огляд літературних джерел за обраною темою повинен показати вміння студента систематизувати джерела, критично їх розглядати, виділяти головне, оцінювати виконане видатними вченими.

Практична частина включає в себе другий і третій розділи курсового проекту. Вона містить аналітичне дослідження вибраного об’єкта і предмета на прикладі конкретного підприємства. Мета цього етапу дослідження – виявити і проаналізувати властивості, характерні ознаки, тенденції, характеристики об’єкта і предмета відповідно до теми курсового проекту.

У другому розділі повинні міститися реальні дані про діяльність підприємства. Висвітлюється інформація про історію створення підприємства, сферу діяльності, форму власності, вид продукції (робіт, послуг), що випускається, та її конкурентоспроможність, структуру управління, його виробничий, технічний і економічний рівень. Наводяться основні економічні показники діяльності підприємства за останніх 3 роки, визначаються напрямки змін цих показників.

Важливою складовою другого розділу є дослідження та висвітлення на матеріалах обраного підприємства таких елементів, як: організаційні основи здійснення аналітичної роботи на підприємстві (хто проводить аналіз, на основі яких внутрішніх документів працівники підприємства мають право проводити аналіз, якими положеннями регулюються права та обов’язки аналітиків); порядок проведення аналітичного дослідження явища чи процесів діяльності підприємства за допомогою відповідних прийомів аналізу.