Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОЗДІЛ II..doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
95.23 Кб
Скачать

2.2. Організація бухгалтерської служби на дп «Любешівагроліс».

Загалом структура бухгалтерії є досить зручною, відображає завдання поставлені для кожного бухгалтера на конкретній ділянці, також вона є типовою для більшості подібних підприємств.

Загальними положеннями , щодо організації бухгалтерської роботи в ДП «Любешівагроліс» є такі:

  1. На бухгалтерську службу покладається правильна організація бухгалтерського обліку і звітності, підвищення ефективності виробництві якості роботи, здійснення жорстокого режиму економії і господарського розрахунку, здійснення контролю за витратами державних коштів по призначенню.

  2. Дане положення бухгалтерської служби визначає порядок організації бухгалтерської роботи в ДП «Любешівагроліс».

  3. Організація бухгалтерської роботи в лісогосподарському підприємстві здійснюється бухгалтерією.

  4. Бухгалтерія є самостійним структурним підрозділом підприємства і не повинна входити в склад будь – якої іншої служби.

  5. Основним завданням бухгалтерії є організація бухгалтерської роботи в управлінні з метою здійснення контролю за раціональним, економним використанням матеріальних, трудових і фінансових ресурсів.

  6. В своїй діяльності бухгалтерська служба керується законодавчими актами і рішенням уряду України , нормативними актами Міністерства фінансів України, ЦСІ , Міністерство праці , УДК в питаннях бухгалтерського обліку, звітності і контролю і пов’язаними з ними питаннями планування, фінансування і кредитування розрахунків, рішеннями (наказами, вказівками і дерективними листами) вищестоячих організацій, даним положенням, а також положенням про головних (старших бухгалтерів) затверджених Постановою КМУ від 24.01.1980р. № 59.

  7. Бухгалтерську службу очолює головний бухгалтер, який підпорядковується безпосередньо начальнику управління, а в питаннях організації методики ведення бухгалтерського обліку, складання звітності, порядку і методів здійснення контролю – керівнику бухгалтерської служби вищестоячого органу управління.

  8. Головний бухгалтер ДП «Любешівагроліс» призначається на посаду і звільняється з посади після представлення начальника підприємства за згодою головного бухгалтера обласного управління, начальником лісгоспу.

  9. На посаду керівника бухгалтерської служби призначаються особи, як правило, які мають вищу освіту. У виняткових випадках по рішенню вищестоячого органу на посаду головного бухгалтера може бути призначена особа, яка не має вищої освіти при наявності у нього стажу роботи не менше п’яти років.

  10. На керівника бухгалтерської служби не можуть бути покладені обов’язки пов’язані безпосередньо з матеріальною відповідальністю за грошові кошти і інші цінності. Йому забороняється отримувати грошові кошти по чеках і інших документах, ТМЦ для органу управління .

  11. На період відсутності керівника бухгалтерської служби (відрядження, відпустки , хвороба) права і обов’язки переходять до його заступника, а при відсутності останнього – до другої особи, про що видається наказ.

Керівник бухгалтерської служби несе відповідальність за організацію бухгалтерської роботи в системі відповідного органу управління.

Дисциплінарна, матеріальна і кримінальна відповідальність керівника бухгалтерської служби визначена у відповідності з діючим законодавством. При цьому дисциплінарне стягнення на керівника бухгалтерської служби накладається в порядку підпорядкованості керівниками відповідних органів.

Структура бухгалтерії вказана на рисунку 2.1.

Рисунок 2.1.

Структура бухгалтерії ДП «Любешівагроліс»