Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RABOChAYa_PROGRAMMA__O_R_S_2013_-_2014_student.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
347.14 Кб
Скачать

Шкала оцінювання: національна та ects Таблиця відповідності результатів контролю знань за різними шкалами та критерії оцінювання (набору 2012 року)

Сума

балів

за 100-бальною шкалою

Оцінка в ЕСТS

Значення

оцінки

ЕСТS

Критерії оцінювання

Рівень

компетентності

Оцінка за національною шкалою

екзамен

залік

90-100

A

відмінно

Студент (курсант) виявляє особливі творчі здібності, вміє самостійно здобувати знання, без допомоги викладача знаходить та опрацьовує необхідну інформацію, вміє використовувати набуті знання і вміння для прийняття рішень у нестандартних ситуаціях, переконливо аргументує відповіді, самостійно розкриває власні обдарування й нахили.

Високий (творчий)

відмін­но

зара-ховано

82-89

B

дуже добре

Студент (курсант) вільно володіє вивченим обсягом матеріалу, застосовує його на практиці, вільно розв’язує вправи та задачі в стандартних ситуаціях, самостійно виправляє допущені помилки, кількість яких незначна.

Достатній

(конструк­тивно-

варіативний)

добре

74-81

C

добре

Студент (курсант) уміє зіставляти, узагальнювати, систематизувати інформацію під керівництвом викладача; у цілому самостійно застосовувати її на практиці; контролювати власну діяльність; виправляти помилки, серед яких є суттєві, добирати аргументи для підтвердження думок.

64-73

D

задовільно

Студент (курсант) відтворює значну частину теоретичного матеріалу, виявляє знання та розуміння основних положень; з допомогою викладача може аналізувати навчальний матеріал, виправляти помилки, серед яких є значна кількість суттєвих.

Середній (репродук-тивний)

задо­вільно

60-63

E

достатньо

Студент (курсант) володіє навчальним матеріалом на рівні, вищому за початковий, значну частину його відтворює на репродуктивному рівні

35-59

FX

незадо­вільно з можливістю повторного складання семестро­вого контролю

Студент (курсант) володіє матеріалом на рівні окремих фрагментів, що становлять незначну частину навчального матеріалу.

Низький

(рецептивно-продуктив­ний)

неза­довільно

незара-ховано

1-34

F

незадовільно з обо­в’язковим повторним вивченням залікового кредиту

Студент (курсант) володіє матеріалом на рівні елементарного розпізнання та відтворення окремих фактів, елементів, об’єктів.

Установлення кредитів та оцінювання знань студентів і курсантів набору за кредитно-трансферною системою (набору 2010 року – ііі курс)

Сума

балів

за 100-бальною шкалою

Оцінка в ЕСТS

Значення

оцінки

ЕСТS

Критерії оцінювання

Рівень

компетентності

Оцінка за національною шкалою

екзамен

залік

90 та вище

А

відмінно

Студент (курсант) виявляє всебічні, сис­темні й глибокі знання навчального матеріалу, здатний використовувати набуті знання та вміння для прийняття рішень у нестандартних ситуаціях, висловлює власні думки, самостійно оцінює різноманітні життєві явища й факти.

Високий (творчий)

відмінно

зара-ховано

80-89

B

дуже добре

Студент (курсант) виявляє вміння самостійно й аргументовано викладати матеріал, аналізує явища й факти, робить самостійні узагальнення та висновки, правильно виконує навчальні завдання, виправляє допущені помилки, кількість яких незначна.

Достатній

(конструктивно-

варіативний)

добре

65-79

С

добре

Студент (курсант) висвітлює означені питання повно, викладення матеріалу логічне, обґрунтоване фактами, з посиланнями на відповідні нормативні документи та літературні джерела, виправляє самостійно помилки, серед яких є суттєві.

55-64

D

задовільно

Студент (курсант) виявляє вміння аналізувати факти й події, а також виконувати навчальні завдання. Але у відповідях допускає значні неточності, аргументація при викладенні матеріалу недостатня.

Середній (репродук-тивний)

задо­вільно

50-54

E

достатньо

Студент (курсант) у цілому оволодів суттю питань і певної теми, виявляє знання навчального матеріалу, законодавства та базової літератури, але припускається помилок при висвітленні теоретичного матеріалу.

35-49

FX

незадовільно

Студент (курсант) виявляє неспроможність висвітлити питання чи розкриває їх неправильно, з грубими помилками.

Низький

(рецептивно-продуктивний)

неза­довільно

незара-ховано

1-34

F

неприйнятно

Студент (курсант) демонструє відсутність розуміння основної суті питань, висновків, узагальнень. Виявляє невміння розв’язувати навчальні завдання, задачі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]