Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГОСПОДАРСЬКЕ ПРАВО МОДУЛЬ 2.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
198.14 Кб
Скачать

78.Особливості укладення попереднього договору полягають у:

1.За попереднім договором суб'єкт господарювання зобов'язується у певний строк, але не пізніше одного року з моменту укладення попереднього договору, укласти основний господарський договір на умовах, передбачених попереднім договором.

2. Попередній договір повинен містити умови, що дозволяють визначити предмет, а також інші істотні умови основного договору. До укладення попередніх договорів не застосовується загальний порядок укладення господарських договорів.

3.У разі якщо сторона, яка уклала попередній договір, одержавши проект договору від іншої сторони, ухиляється від укладення основного договору, друга сторона має право вимагати укладення такого договору в судовому порядку.

4.Зобов'язання укласти основний договір, передбачене попереднім договором, припиняється, якщо до закінчення строку, в який сторони мають укласти основний договір, одна із сторін не надішле проект такого договору другій стороні.

5. Відносини щодо укладення попередніх договорів регулюються Цивільним кодексом України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

6.Угода сторін про наміри (протокол про наміри тощо) не визнається попереднім договором і не породжує юридичних наслідків.

79.Підставою, що може не спричинити настання відповідальності, є:

є 2 підстави

1-правова ( сукупність норм права про відповідальність субєктіа господарських відносин)2-та юридико-фактична( факт господарського правопорушення, протиправність поведінки, причинний зв'язок між протиправною поведінкою та завданими потерпілому збитками, вина правопорушника)

80. План санації, єсхваленим, якщо за нього проголосувало більше ніж… членів комітету кредиторів:

половинаголосів

81. Покупцями об'єктів приватизації не можуть бути:

1-працівників державних органів приватизації , щодо

2-юридичні особи у майні яких частка державної власності перевищує 25 відсотків,

3-юридичні особи майно яких перебуває у комунальній власності,

4-органи державної влади,

5-органи місцевого самоврядування.

82. Покупцями об’єктів приватизації мають право бути:

громадяни України, іноземні громадяни, особи без громадянства, ЮО, зареєстровані на території України, ЮО інших держав.

83. Право господарського відання:

є речовим правом суб'єкта підприємництва, який володіє, користується і розпоряджається майном, закріпленим за ним власником (уповноваженим ним органом), з обмеженням правомочності розпорядження щодо окремих видів майна за згодою власника у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими законами.

84. Право на майно, що підлягає державній реєстрації, виникає з моменту:

з моменту такої реєстрації

85. Правом оперативного управління, є:

визнається речове право суб'єкта господарювання, який володіє, користується і розпоряджається майном, закріпленим за ним власником (уповноваженим ним органом) для здійснення некомерційної господарської діяльності, у межах, встановлених цим Кодексом та іншими законами, а також власником майна (уповноваженим ним органом).

86. Правомочності з управління корпоративними правами держави безпосередньо, якщо держава має сто відсотків часток (акцій) у статутному фонді господарської організації, здійснюються:

безпосередньо відповідними органами виконавчої влади

87. Предметом якого виду господарського договору є стандартний біржовий контракт на стандартизований товар з наперед визначеним строком виконання і за ціною, яка встановлюється на день укладення контракту:

(фючерсні угоди) договору купівлі- продажу на аукціонах та біржах

88. При реалізації в судовому порядку відповідальності за правопорушення у сфері господарювання застосовуються:

загальний та скорочені строки позовної давності,

89. При укладенні господарських договорів сторони можуть визначати зміст договору на основі:

1-вільного волевиявлення, коли сторони мають право погоджувати на свій розсуд будь-які умови договору, що не суперечать законодавству;

2-зразкового договору, рекомендованого органом управління суб'єктам господарювання для використання при укладенні ними договорів, коли сторони мають право за взаємною згодою змінювати окремі умови, передбачені зразковим договором, або доповнювати його зміст;

3-типового договору, затвердженого Кабінетом Міністрів України, чи у випадках, передбачених законом, іншим органом державної влади, коли сторони не можуть відступати від змісту типового договору, але мають право конкретизувати його умови;

4-договору приєднання, запропонованого однією стороною для інших можливих суб'єктів, коли ці суб'єкти у разі вступу в договір не мають права наполягати на зміні його змісту.