Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
УЕР.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
193.54 Кб
Скачать

13. Основні документи, що регламентують роботу станції. Що встановлює та передбачає технологічний процес роботи станції.

Робота станції організується у повній відповідності з вимогами наступних основних документів: Статуту залізниць України, Положення про залізничну станцію, Правил технічної експлуатації залізниць України, Інструкції з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України, Інструкції з сигналізації на залізницях України, плану перевезень, плану формування і графіку руху поїздів, встановлених для станції технічних норм експлуатаційної роботи, а також розроблених станцією Технічно-розпорядчого акту та Технологічного процесу роботи станції та місцевих інструкцій з безпеки руху та техніки безпеки.

Технологічний процес роботи станції визначає найбільш вигідну, обґрунтовану у техніко–економічному відношенні систему організації роботи станції на базі новітніх досягнень науки й практики. Технологічним процесом встановлюється найбільш раціональний порядок виробництва операцій з составом і вагонами, прогресивні норми на їх виконання, розставляння штату робітників й оперативне керівництво їх діями.

14.Навести умови стаціонарності роботи підсистем "Сортувальний парк

витяги формування – парк відправлення – вихідні ділянки".

Для стаціонарності роботи підсистеми необхідно, щоб її завантаження було менше 1,інтенсивність роботи наступної системи повинна бути більше ніж попередньої

Підсистема СП-ВФ буде стійко працювати по закінченню формування і перестановці поїздів, якщо дотримана умова:

;

де Тф- середня витрата часу на закінчення формування одного поїзда, виставляння його в ПВ і повернення локомотива на маневрову витяжку,год; Мф- кількість маневрових локомотивів на витяжках формування;

додв – додатковий резерв часу на витяжках формування.

Ін - середній інтервал накопичення поїздів, год.

Підсистема ПВ-ВихД має 2фази:

1 фаза - обробка по відправленню поїздів свого формування і прийнятих транзитних поїздів

де tвідобр - середня тривалість обробки поїзда бригадою ПТО по відправленню, год.;

Бвід - число бригад ПТО, що працюють у підсистемі;

nвід - число поїздів, що відправляються з підсистеми.

2 фаза - відправлення поїздів на ділянки.

де iвід – середній інтервал відправлення поїздів зі станції, год;

ρдодвід - додатковий резерв по відправленню поїздів зі станції, 5-15%

15. Привести і визначити період графіку на двоколійній дільниці при НАБ, якщо довжина перегону lпер=12,0км, Vx=60км/год, інтервал попутного слідування τпс=1хв.

При напівавтоблокуванні застосовують пачковий графік. Попутні поїзди розмежовуються часом, який складається з часу ходу tx та інтервалу попутнього прямування пс. Ці елементи і складають період графіку.

Періодом графіку називається час заняття перегону характерно. Для даного графіка групою поїздів, що періодично чергуються протягом доби.

Станційний інтервал попутного прямування - мінімальний відрізок часу з моменту прибуття на станцію одного поїзда і відправлення на той же перегін попутного поїзда з попередньої станції.

де Lпер – довжина перегону, км;

Vx – ходова швидкість поїзду, км/год.

Маємо:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]