Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
23.96 Кб
Скачать

Оператор при черговому по станції повинен знати:

порядок заповнення журналу поїзних телефонограм і диспетчерських наказів;

порядок заповнення настільного журналу чергового по станції;

порядок рахування простою вагонів на станції.

6.4 Основні обов’язки і порядок роботи оператора сортувальної гірки. Оператор сортувальної гірки призначається для:

Управління розпуском складів на механізованих і автоматизованих сортувальних гірках с пульта управління. Перевід централізованих стрілок і управління сигналами для приготування маршрутів дотримування розпуску складів та маневрових пересувань у горловині сортувального парку.

Регулювання швидкості руху вагонів шляхом гальмування вагонними уповільнювачами для забезпечення необхідних інтервалів між відчепами і допустимої швидкості з’єднання вагонів у сортувальному парку. Контроль за правильністю роботи гіркових пристроїв з показань контрольно-вимірюваль них пристроїв. Спостереження за відповідністю проходження маршрутів з від чепами згідно сортувального листа. Передача інформації про порядок роз пуску складу, зміни напряму проходження відчепів и наявність вагонів з вантажами, які потребують при проходженні особливої обережності.

Оператор сортувальної гірки повинен знати:

інструкцію по забезпеченню безпечного пересування на механізованих та автоматизованих сортувальних гірках при проведенні робіт по технічному обслуговуванні і ремонту гіркових пристроїв; правила перевозок вантажів; правила и норми з охорони праці; технічно-распорядчий акт і технологічний процес роботи станції у тій іі частині,котра зачіпає роботу оператора сортувальної гірки; принцип роботи технічних пристроїв сортувальних гірок..

6.5 Основні обов’язки і порядок роботи оператора технічної контори Оператор технічної контори призначається для:

обслуговування пульта централізованого випробування автоматичних гальм вагонів, підтримки зв'язку між парками пункту технічного обслуговування вагонів і оператором станції для своєчасного виконання робіт з огляду, ремонту й випробуванню автогальм вагонів відповідно до графіка приймання й відправлення поїздів, ведення процесу централізованого огородження поїздів і опробування в них автоматичних гальм за допомогою установок автоматичного дистанційного контролю.

Повинен знати: пристрій пульта централізованого випробування автоматичних гальм вагонів, кранів машиніста й контрольно-вимірювальних при ладів, застосовуваних у роботі повітророзподільників і електроповітрярозподільників всіх систем; схему розташування технічних засобів для огляду й випробування автоматичних гальм на пунктах технічного обслуговування вагонів, схему розташування спеціалізованих приймально-відправних колій на пунктах технічного обслуговування вагонів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]