Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АДМИН.ПРАВО / АДМИН.ПРАВО ЛЕКЦ.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
130.05 Кб
Скачать

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства освіти і науки,

молоді та спорту України

29 березня 2012 року № 384

Форма № Н - 3.03

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДОНЕЦЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ УПРАВЛІННЯ

Кафедра адміністративного права

Ухвалено

рішенням вченої ради факультету права та соціального управління

від 09 січня 2014 року № 5

Програма нормативної навчальної дисципліни «Aдміністративне право»

галузь знань 0306 «Менеджмент і адміністрування»

напрям підготовки 6.030601 «Менеджмент»

професійне спрямування «Логістика»,«МЗД»,

«МНС», «УСЕК», «МВ», «МПД», «ММ»

освітньо-кваліфікаційний рівень – бакалавр

форма навчання – денна

курс – ІІ

Донецьк – 2014

Програма навчальної дисципліни «Адміністративне право» для студентів 2 курсу денної форми навчання освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» галузь знань 0306 «Менеджмент і адміністрування» напрям підготовки 6.030601 «Менеджмент» професійне спрямування «Логістика»,«МЗД», «МНС», «УСЕК», «МВ», «МПД», «ММ» освітньо-кваліфікаційний рівень – бакалавр, форма навчання – денна/ Укладач: Олійник І.Л. – Донецьк: ДонДУУ, 2014. – 17 с.

Розробник:

К.ю.н., доцент

І.Л. Олійник

Завідувач кафедри

адміністративного права,

к.ю.н., доцент І. Л. Олійник

Розглянуто та схвалено

на засіданні кафедри

адміністративного права

Протокол № 6 від 27.12.2013 р.

ВСТУП

Вивчення курсу «Адміністративне право України» має основоположне значення для підготовки майбутніх менеджерів, оскільки норми адміністративного права регулюють суспільні відносини, що виникають у сфері державного управління, яке здійснюється органами виконавчої влади, а у деяких випадках – й іншими державними органами та органами місцевого самоврядування. Особливого значення вивчення курсу адміністративного права набуває у зв'язку зі змінами, що відбулися в державно-правовій системі України, закріпленням світових та європейських стандартів відносно прав і свобод людини і громадянина.

В наш час відбувається переосміслення сутності і суспільного призначення адміністративного права, формується нова його доктрина, основою якої є визнання пріоритетності прав людини для державної діяльності, розуміння цього права як права забезпечення і захисту прав людини.

За своєю структурою навчальна дисципліна «Адміністративне право України» складається із Загальної та Особливої частин.

Загальна частина містить основні положення щодо державного управління та адміністративного права, їх співвідношення, суб'єктів адміністративного права України, адміністративної відповідальності, адміністративного процесу, законності та дисципліни в управлінні.

В Особливій частині розглядаються питання організаційно-правового регулювання державного управління в сфері економіки та реалізації соціальної політики держави, адміністративно-політичній діяльності; аналізується чинне законодавство в зазначених галузях державного управління.

При підготовці матеріалу, зокрема сучасної законодавчої бази, було використано роботи фахівців в галузі теорії управління та адміністративного права: В.Б. Авер’янова, В.І. Андріянова Ю.П., О.М. Бандурки, Д.М. Бахраха, І.Л. Бачило, Битяка, О.С. Васильєва, Є.В. Додіна, Забарного Г.Г, С.В. Ківалова, В.К. Колпакова, Л.В. Коваля, Калюжного Р.А., Малиновського В. Я., Терещук О.В., В.О. Шамрая, В.К. Шкарупи, В.А. Юсупова та ін.

Соседние файлы в папке АДМИН.ПРАВО