Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
111.1 Кб
Скачать

10

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства освіти і науки,

молоді та спорту України

29 березня 2012 року № 384

Форма № н - 3.03

Міністерство освіти і науки, МОЛОДІ ТА СПОРТУ України

ДОНЕЦЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ УПРАВЛІННЯ

КАФЕДРА ОПОДАТКУВАННЯ

УХВАЛЕНО

Рішення вченої ради ДонДУУ

від _____________ № ________

Програма

вибіркової навчальної дисципліни

«Основи податкової системи»

галузь знань 0306 «Менеджмент і адміністрування»

напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент»

професійного спрямування «Менеджмент організацій»

варіативної компоненти «Менеджмент у невиробничій сфері»

ОКР «бакалавр»

форма навчання денна

Донецьк - 2013

Навчальна програма з дисципліни «Основи податкової системи» призначена для студентів денної форми навчання галузі знань 0306 "Менеджмент і адміністрування" напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент» професійного спрямування «Менеджмент організацій» варіативної компоненти «Менеджмент у невиробничій сфері» освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр».

Розробник доцент кафедри

«Оподаткування»

к.е.н., доцент Вецепура Н.В.

Заст. зав. кафедри

«Оподаткування»

д.е.н., проф. Корнєв М.М.

Розглянуто та схвалено

на засіданні кафедри

«Оподаткування» Протокол № 5 від 20.12.2012 р.

ВСТУП

Програма вивчення вибіркової навчальної дисципліни «Основи податкової системи» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки студентів IV курсу денної форми навчання галузі знань 0306 "Менеджмент і адміністрування" напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент» професійного спрямування «Менеджмент організацій» варіативної компоненти «Менеджмент у невиробничій сфері» освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр».

Предметом вивчення вибіркової навчальної дисципліни є розгляд відносин між державними податковими органами та платниками податків з приводу питань оподаткування.

Дисципліна «Основи податкової системи» є однією із важливих складових частин для науково обґрунтованого планування, контролю, регулювання та управління економічними процесами на підприємствах різних галузей господарювання, формування доходної частини бюджетів різних рівней та має велике практичне значення. Тому міждисциплінарні зв’язки полягають у тому що вивченню даного курсу передують загальноекономічні дисципліни, в яких студенти вивчають методологічні основи економічної теорії, статистики, галузевої економіки, менеджменту, технології виробництва, основ бухгалтерського обліку.

В процесі вивчення дисципліни студенти опановують методику нарахування податків, набувають практичних навичок щодо подання податкової звітності та розрахунків з бюджетом. Так дисципліна «Основи податкової системи» органічно пов’язана з такими дисциплінами, як: «Фінанси підприємств», «Державне регулювання економіки», «Організація підприємництва» та інші.

Використання знань з оподаткування допомагає виявити резерви підвищення ефективності та прибутковості підприємства, виявити можливості оптимізації податків, що допомагає вірно приймати управлінські рішення та підвищувати якість управління.

Теоретичні знання та вміння, набуті в процесі вивчення цих та інших суміжних дисциплін, забезпечують майбутнім випускникам Донецького державного університету управління (далі ДонДУУ) достатні умови для успішної професійної діяльності за фахом на первинних посадах і подальшого професійно-кваліфіка­ційного зростання.

Програма вибіркової навчальної дисципліни «Основи податкової системи» складається з таких змістових модулів:

1. Теоретичні основи оподаткування та непрямі податки

2. Прямі податки

Соседние файлы в папке ПРОГРАММЫ (РП и НП)