Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
13
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
94.21 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДОНЕЦЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ УПРАВЛІННЯ

Кафедра «Менеджмент у невиробничій сфері»

Методичні вказівки щодо практичних занять

з дисципліни „Теорія комунікаційної політики у сфері послуг

напрям підготовки 0502 „Менеджмент”

спеціальність 8.050201 „Менеджмент організацій”

(„Менеджмент у невиробничій сфері”)

освітньо-кваліфікаційний рівень – магістр

форма навчання заочна

курс 1

Затверджена

на засіданні кафедри

„Менеджмент у невиробничій

сфері”

Протокол № 1

від 27.08.2009

Донецьк - 2009

Робоча навчальна програма з дисципліни „Теорія комунікаційної політики у сфері послуг” для студентів 1 курсу спеціальності 8.050201 „Менеджмент організацій” („Менеджмент у невиробничій сфері”)

Укладач:

К.держ.упр., доц Р.В. Ободець

Відповідальний за випуск

Зав. кафедрою МНС,

д.е.н., професор В.В. Дорофієнко

  1. Мета і завдання дисципліни, її місце у навчальному процесі

Основна мета: формування системи знань про управління комунікаціями та інструменти комунікаційної політики, набуття практичних навичок розв’язання завдань просування товарів та послуг на ринок, формування комунікаційного бюджету та комунікативного плану.

Предмет: комунікація як засіб проведення маркетингової політики.

Змістовні модулі: Сутність комунікації. Масові комунікації, її цілі та функції. Управління комунікацією Визначення комунікаційної політики. Процес комунікації. Моделі комунікації. Засоби комунікації. Етапи комунікаційного процесу. Вербальні та невербальні комунікації. Технології управлінських комунікацій та їх забезпечення. Внутрішній маркетинг як система внутрішньої комунікації. Апаратні засоби управлінських комунікацій. Оцінка ефективності комунікаційного процесу. Розрахунок економічного ефекту комунікаційної політики.

Місце у структурно-логічній схемі: після вивчення - [ПП 7].

Дисципліна

“Теорія комунікаційної політики у сфері послуг”

Семестр

2

Курс

ОКР “Магістр”

Тип дисципліни

Вибіркова

Кількість кредитів

1

- змістових модулів

6

- залікових модулів

2

Форма та методи навчання

Лекції, семінари, практичні заняття, індивідуальні заняття, самостійна робота

Загальна кількість годин

54

Форми та засоби контролю знань

Модульний контроль, підсумковий контроль – д/залік

1. Критерії оцінювання знань студентів

За навчальний семестр проводиться два контролі: поточний та підсумковий. Поточний контроль проводиться по показникам відвідування занять кожним студентом та по виконанню ним завдань поточного контролю.

Заліковий модуль зараховується, якщо студент набрав не менше 60% балів. У випадку, якщо студент отримав незадовільну оцінку, він може повторно здати цей модуль, але не більше одного разу. У разі незадовільного повторного складання залікового модуля студенту виставляється незадовільна оцінка, яка враховується при виставленні підсумкової оцінки. Складання модулів здійснюється за розкладом аудиторних занять. Повторне складання відбувається на позааудиторних консультаціях.

В разі відсутності студента на контрольному заході без поважної причини оцінка йому не виставляється.

Підсумковий контроль проводиться за межами навчальних занять в період рейтингових тижнів з одержанням студентами відповідної оцінки в балах.

Підсумковий контроль засвоєння навчального матеріалу здійснюється за результатами модульного контролю. Підсумкова оцінка виставляється як сума балів за залікові модулі без організації екзаменаційної сесії. При цьому оцінка „відмінно” виставляється якщо студент набрав більше 90 балів, „добре” – 75-89 балів, „задовільно” – 60-74 балів.

Підсумкові оцінки за результатами модульного контролю доводяться до відома студентів протягом тижня, наступного за виставленням підсумкових оцінок.

Студенти, які мають намір підвищити підсумкову оцінку за результатами модульного контролю, отримують право складати диференційований залік.

Підсумковою формою контролю з дисципліни „Теорія комунікаційної політики” є диференційований залік, на який виносяться питання, що охоплюють теоретичні та практичні питання навчальної дисципліни.

Для одержання відмінної оцінки студент повинен глибоко і досконало знати матеріал усіх розділів даної дисципліни: поняття комунікації, її види та засоби, етапи та моделі комунікаційного процесу, поняття та форми комунікаційного менеджменту, принципи розробки комунікаційної стратегії організації, сутність публік рілейшнз, його основні функції та напрямки діяльності, а також мати практичні навички розв’язання завдань просування товарів та послуг на ринок, формування комунікаційного бюджету та комунікативного плану.

За повну відповідь на усі поставлені питання при наявності окремих неточностей у визначенні понять дисципліни, розв’язанні ситуаційних завдань студент одержує оцінку „добре”.

Оцінку „задовільно” одержує студент, який фрагментарно знає базовий матеріал, припускається помилок у визначенні понять дисципліни, розв’язанні завдань.

На „незадовільно” оцінюється відповідь, з якої видно, що студент не засвоїв базовий матеріал з навчальної дисципліни, а тому не зміг чітко викласти основні теоретичні положення щодо розробки комунікаційної стратегії організації, формування комунікаційного бюджету та комунікативного плану.

На диференційованому заліку під час визначення рівня знань студентів використовується система критеріїв за шкалою оцінювання ЕСТS, за національною системою оцінювання в Україні та ДонДУУ, що представлена у таблиці 1.

Таблиця 1

Таблиця відповідності шкали оцінювання ЕСТS з національною системою оцінювання в Україні та ДонДУУ

Оцінка за шкалою

ЕСТS

Визначення

За національною системою

За системою

ДонДУУ

А

Відмінно – відмінне виконання лише з незначною кількістю помилок

5

(відмінно)

90-100

В

Дуже добре – виконання роботи з незначними помилками (до 5%)

4

(добре)

82-89

С

Добре – взагалі правильна робота відповідь з кількома незначними помилками (до 10%)

75-81

D

Задовільно – непогано, але з певною кількістю помилок, які не заважають достатньо повному висвітленню питання, відповіді (до 25 %)

3

(задовільно)

69-74

E

Достатньо – виконання робіт задовольняє мінімальні критерії для позитивної оцінки (до 40 %)

60-68

FX

Незадовільно - потрібно додатково попрацювати для отримання позитивної оцінки

2

(незадовільно)

35-59

F

Незадовільно - необхідний серйозна подальша робота для отримання позитивної оцінки

1-34

Соседние файлы в папке ПРАКТИЧЕСКИЕ ЗАНЯТИЯ