Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
150
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
60.42 Кб
Скачать

Вимоги до оформлення реферату

ЗАГАЛЬНІ. Мова реферату - державна, стиль - науковий, чіткий, без орфографічних i синтаксичних помилок; послідовність - логічна. Пряме переписування у роботі матеріалів із літературних джерел є неприпустимим.

Робота має бути надрукована за допомогою текстового редактора на одному боці сторінок стандартного білого паперу формату А4 (210x297 мм) з використанням шрифту – Times New Roman, розміру 14 з полуторним міжрядковим інтервалом до тридцяти рядків на сторінці.

Обсяг реферату – 12-15 стор. (Шрифт – 14; міжстроковий інтервал – 1,5; поля: верхнє, нижнє – 2см, ліве – 2см, праве – 1см).

Простий план (3-4 розділи).

Титульний аркуш.

Список літературних джерел (10-12 найменувань)

Роздруковані на ЕОМ програмні документи мають відповідати формату А4, включатися до загальної нумерації сторінок реферату i розміщуватися, як правило, у додатках.

Заголовки структурних частин реферату „ЗМІСТ”, „ВСТУП”, „НАЗВА РОЗДІЛУ”, „ВИСНОВКИ” „СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ”, „ДОДАТКИ” друкуються великими літерами по центру сторінки. Заголовки пiдроздiлiв друкуються маленькими літерами (крім першої великої) з абзацу. Крапка в кінці заголовка не ставиться.

СТРУКТУРА реферату має складатися з таких частин:

титульний аркуш;

зміст;

вступ;

розділи

висновки;

список використаної літератури;

додатки.

Реферат повинен включати назви всіх розділів, під­розділів роботи з вказівкою номера сторінок, на яких розмі­щується матеріал.

Обсяг вступу реферату - 2 сторінки.

У вступі реферату необхідно розкрити:

актуальність теми, що досліджується в умовах формування рин­кових відносин;

основні особливості порушення і вирішення питань теми стосовно до суб'єкта і об'єктів дослідження;

мету і завдання дослідження;

методи, що використовуються для виконання завдання дослідження;

матеріали, що використовуються для її написання;

практичну значущість.

Висновки являють собою стисле узагальнення зробле­них автором висновків і розроблених рекомендацій щодо оподаткування.

У цій частині роботи автор має зробити висновки про те, що він піддає критиці, що пропонує натомість, інакше кажучи, що вино­сить на захист. Окрім цього, тут необхідно відзначити практичну значу­щість розроблених студентом рекомендацій.

Обсяг висновків реферату – 3 друкованого тексту.

Відстань між заголовком (за винятком заголовка пункту) та текстом має дорівнювати 2 інтервалам основного тексту.

Список використаної літератури вимагає розміщення усіх використаних джерел інформації у порядку появи посилань у тексті або в алфавітному порядку.

Відомості про джерела, включені до списку, необхідно давати відповідно до вимог державного стандарту з обов’язковим наведенням назв праць.

НУМЕРАЦІЯ. Нумерацію сторінок, роздiлiв, пiдроздiлiв, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою є титульна сторінка, яка включається до загальної нумерації сторінок i на якій номер сторінки не ставиться. Нумерація (без крапки після неї) проставляється у правому верхньому куті починаючи зі вступу.

ЗМІСТ, ВСТУП, ВИСНОВКИ, СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ, ДОДАТКИ не нумерують як розділи. Підрозділи нумерують у межах кожного розділу, використовуючи номер розділу i порядковий номер підрозділу, між якими ставиться крапка: наприклад, „1.4” (четвертий підрозділ першого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

ІЛЮСТРАЦІЇ. Зміст ілюстрацій має доповнювати текст роботи, поглиблювати розкриття суті явища, наочно ілюструвати думки автора, i тому в тексті на кожну з них повинно бути посилання з коментарем.

Ілюстрації (схеми, графіки тощо) i таблиці слід подавати в роботі безпосередньо після тексту, де їх згадано вперше, або на наступній сторінці. Якщо вони містяться на окремих сторінках реферату, їх включають до загальної нумерації сторінок. Ілюстративні або табличні матеріали, розміри яких перевищують формат А4 i розміщують у додатках. На всі ілюстрації мають бути посилання в тексті.

Ілюстрації позначають словом «Рис.» i нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій у додатках. Номер ілюстрації має складатися з номера розділу i порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка: наприклад, «Рис. 1.2» (другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назва i пояснювальні підписи розміщуються послідовно під ілюстрацією по центру.

ТАБЛИЦІ, ФОРМУЛИ, ПОСИЛАННЯ. Формули в роботі нумеруються в межах розділу. Номер формули складається з номера розділу i порядкового номера формули у роздiлi, між якими ставиться крапка. Номери формул пишуть біля правого берега сторінки на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад: «(3.1)» (перша формула третього розділу).

Пояснення значень символів, числових коефiцiєнтiв у формулах необхідно подавати безпосередньо за формулою в тій послідовності, в якій вони подані в формулі, i кожне - з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова «де» без двокрапки.

Рівняння i формули треба виділяти в тексті вільними рядками. Вище i нижче кожної формули потрібно залишати не менше ніж один вільний рядок. Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його слід перенести після знака рівності (=) або після знаків плюс (+), мінус (-), множення (х) i ділення (:).

Таблиці нумерують послідовно (за винятком тих, що розміщені в додатках) у межах розділу. У правому верхньому куті розміщують напис «Таблиця» із зазначенням її номера, який складається з номера розділу i порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка: наприклад, «Таблиця 2.3» (третя таблиця другого розділу). Назва таблиці міститься нижче, по центру сторінки.