Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
системы Технологий_для МВД_зачёт_2012_13 / 2012_13 СТ Метод.рек. для семин.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
145.92 Кб
Скачать

Перелік питань до підсумкового контролю знань студентів

(Див. Розділ 10 – Робоча програма навчальної дисципліни)

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДО ВИКОНАННЯ РЕФЕРАТУ

Тема реферату видається викладачем. Перед виконанням реферату необхідно підібрати адекватну літературу, ознайомитися з тим чи іншим об’єктом, якщо йде про конкретний об’єкт в даному рефераті. Тільки після цього можна розпочинати його виконання.

Перш ніж писати реферат, студент має чітко уявляти його структуру та основний зміст. Усі його частини мають бути логічно взаємопов’язані та переконливо аргументовані.

ЗРАЗКОВА СТРУКТУРА РЕФЕРАТУ

Зміст (план); вступ; основна частина, в якій має бути наведено понятійний апарат, розглянуто головне питання, виконано аналіз його стану за літературними джерелами, здійснено системний аналіз діяльності об’єкта, її позитивні та негативні фактори, опрацьовано питання щодо удосконалення завдання, яке вирішується.

Зміст відбиває план реферату, його структуру та розташовується на початку реферату (після титульного аркуша). В ньому послідовно вказуються назви розділів та підрозділів, які мають відповідати їх назві в тексті роботи.

Вступ(1-2 стор.) в цьому розділі студент має коротко розкрити актуальність теми реферату, обґрунтувати доцільність розгляду його теми, сформулювати ціль та перелічити завдання роботи.

Основна частина(5-6 стор.) виконується на основі аналізу літературних джерел та спеціальної інформації за темою реферату. Тут приводяться аналіз стану питання та окреслюються шляхи його вирішення, викладені в літературних джерелах, а також, якщо необхідно, дається характеристика об’єкта відповідно до теми реферату, пропонуються заходи щодо удосконалення управління в умовах ринкових відносин.

Висновок(1-2 стор.) тут наводиться короткий аналіз реферату та загальні висновки за змістом роботи.

Список використаної літератури

Список має містити відомості про джерела, використані при написанні реферату.

Додатки

Являють собою запозичений із джерел чи відібраний на об’єкті ілюстраційний матеріал, а також будь-які документи організації.

Вимоги до оформлення реферату

Робота виконується на стандартних аркушах білого паперу форматом 210х297 мм. Текст пишеться від руки на одній сторонці кожного аркуша, з дотриманням наступних розмірів полів: ліворуч – не менш 20 мм, праворуч – не меш 10 мм, верхнє поле – не менш 15 мм, нижнє – 20 мм.

Уся робота має наскрізну нумерацію. Починається нумерація з титульного аркуша, хоча номер на ньому не проставляється. На всіх наступних сторінках номер ставиться у правому верхньому куті арабськими цифрами без крапки.

Титульний аркуш оформляється відповідно до доданого зразка (додаток).

За титульним аркушем розміщується зміст роботи, який містить у собі всі частини та розділи, що мають самостійні змістовні заголовки. Вступ, висновок, список використаної літератури та додатки в змісті не нумеруються.

Кожний розділ (глава) та підрозділ (параграф) мають заголовки. Слова “розділ” та “підрозділ” перед заголовком не пишуться. Розділ нумерується арабськими цифрами. Підрозділ має нумерацію: наприклад, 2.3, тобто 3-й підрозділ 2-го розділу. Номера розділів та підрозділів проставляються перед заголовком. Кожний розділ роботи слід починатися з нової сторінки. Відстань від заголовку до тексту повинна бути рівна трьом одинарним інтервалам між рядками тексту.

Назви розділів та підрозділів пишуться над текстом та розташовуються посередині листа. Переноси в заголовках небажані.

Ілюстрації (креслення, графіки, схеми, діаграми) доцільно розташовувати в роботі після тексту, в якому вони згадуються вперше, чи на наступній сторінці.

На всі ілюстрації необхідно давати посилання в тексті. Ілюстрації супроводжуються назвами, розташованими над ілюстрацією. Якщо ілюстрація не одна, то кожну з них слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією. Наприклад: рис. 1.3, тобто 3-й рисунок першого розділу. Номер рисунка з відповідною його назвою розташовують під ілюстрацією.

Цифровий матеріал рекомендується подавати як таблицю. Її слід розташувати в тексті після першого згадування чи на наступній сторінці. На всі таблиці мають бути посилання в роботі. нумерувати таблиці треба арабськими цифрами порядковою нумерацією по всій роботі. Номер слід розташовувати в правому верхньому куті над заголовком таблиці після слова “таблиця”. Якщо в роботі одна таблиця, її не нумерують та слово “таблиця” не пишуть.