Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit_yarik.docx
Скачиваний:
74
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
60.67 Кб
Скачать

3.6. Бухгалтерський облік операцій, проведених через банкомати

1. Облік операцій з готівкою, проведених за допомогою банкоматів, здійснюється на балансових рахунках:

1001 «Банкноти та монети в касі банку»;

1004 «Банкноти та монети в банкоматах»;

1007 «Банкноти та монети в дорозі»;

1200 «Кореспондентський рахунок у Національному банку України»;

1500 «Кореспондентські рахунки, які відкриті в інших банках»;

2605 «Кошти суб’єктів господарської діяльності для розрахунків платіжними картками»;

2625 «Кошти фізичних осіб для розрахунків платіжними картками»;

2809 «Інша дебіторська заборгованість за операціями з клієнтами банку»;

ВИСНОВКИ

По закінченню навчальної практики можна зробити підсумок, що задачі поставлені на цей період виконані майже повністю. Я дізнався історію банку, його структуру, цілі і задачі та плани розвитку Ощадного банку.

За допомогою співробітників банку я навчився працювати з бухгалтерськими документами, у відділі наступного контролю відпрацювала навики обробки документів, їх систематизацію та архівацію.

Важним аспектом діяльності банку є організація роботи системи банкоматів. Дедалі більше населення користується їх послугами. Тому для мене була дуже цінна інформація про порядок роботи банкоматів в установі Банку, документообіг по здійснених через банкомат операціях.

Практика підтвердила правильність вибору майбутньої професії. Дізнався багато нового та цікавого про Державний ощадний банк України.

На сьогоднішній день, банк має суттєві переваги перед комерційними банками у сфері обслуговування населення регіонів країни через розгалужену мережу. Та нині й інші установи, передусім – найбільші й великі банки активно розвивають свою мережу та опановують цей напрям діяльності, конкуруючи з банком не лише щодо процентних ставок і тарифів, а й щодо просування послуг на регіональному рівні через розвиток власної мережі. Тому головним завданням банку залишається збереження завойованих позицій на регіональних ринках з метою підвищення прибутку як банку в цілому, так і його філій шляхом проведення виваженої політики щодо оптимізації мережі установ. Банк проводить цілеспрямовану роботу з оптимізації та розвитку мережі установ. При цьому банк, як і раніше, залишається системоутворюючим з найрозгалуженішою мережею установ, які охоплюють найвіддаленіші куточки країни.

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

1. Бабичева Ю.А. Банковское дело. – М., 1994.

2. Мороз А.Н. Основы банковского дела. – К., 1998.

3. Банківський нагляд: Навч. Посіб./В.І. Грушко, С.М. Лаптєв, О.С. Любунь, К.Є. Раєвський. – К.: Центр навч. Літ., 2004.

4. Одеський державний економічний університет. – О., 2008.

5. Іванченко А.Р. Організація роботи банкоматів в установах «Ощадбанку» України – К., 2007

6. Аналіз банківської діяльності: Підручник /А.М.Герасимович, М,Д, Алексеєнко, І.М. Парасій-Вергуненко та ін.; За ред. А.М. Герасимовича. - К .: КНЕУ, 2004. – 599 с.

7. Облік і аудит у банках: Підручник / А. М. Герасимович, Л. М. Кіндрацька, Т. В. Кривов’яз та ін.; За заг. ред. проф. А. М. Герасимовича. — К.: КНЕУ, 2004. — 536 с.

8. Парасій-Вергуненко І. М. Аналіз банківської діяльності: Навч.-метод. посібник для самост. вивч. дисц. — К.: КНЕУ, 2003. — 347 с.

9. Примостка Л. О.Фінансовий менеджмент у банку: Підручник. — 2-ге вид., доп. і перероб. — К.: КНЕУ, 2004. — 468 с.

10. www.oschadnybank.com.ua

11. www.treasury.gov.ua

12. www.bank.gov.ua

13. www.zakon.gov.ua

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]