Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РНП ІЗДН ЗМВ 01.12..13.doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
2.88 Mб
Скачать

2. Завдання на курсову та контрольну роботи

2.1. Курсова робота

Курсова робота (КР) з дисципліни виконується у четвертому семестрі, відповідно до методичних рекомендацій, з метою закріплення та поглиблення теоретичних знань та вмінь, набутих студентом у процесі засвоєння навчального матеріалу дисципліни в становлення та розвитку мікробіології, положенню мікроорганізмів у системі живого світу, сучасній класифікації організмів тощо.

Конкретна мета КР міститься у аналізі та дослідженні загальних властивостей мікроорганізмів (еукаріотів, прокаріотів, архей), методів дослідження, сучасних напрямів в систематиці бактерій, грибів, архей, вірусів, перспектив розвитку мікробних біотехнологій тощо.

Для успішного виконання курсової роботи студент повинен знати основні етапи розвитку мікробіології і вірусології, класичні та сучасні мікроскопічні методи дослідження мікроорганізмів, морфологічні, хімічні та фізіологічні ознаки грампозитивних і грамнегативних мікроорганізмів, будову та хімічний склад прокаріотної та еукаріотної клітин, вірусів; історичні аспекти систематики бактерій, термінологію, яка використовується в систематиці, основні досягнення філогенетичних досліджень прокаріот і тенденції сучасної таксономії; вміти самостійно аналізувати основні досягнення різних періодів розвитку мікробіології та вірусології; пояснити важливість досягнень основних відкриттів з мікробіології ХVII-XIX cт.; визначати основні передумови, які спричинили бурхливий розвиток мікробіології, вірусології у ХХ-ХХIст.; використовувати методи мікроскопічного дослідження мікроорганізмів; володіти методами забарвлення мікроорганізмів; користуватись визначниками та ідентифікувати мікроорганізми.

Варіант курсової роботи визначається за двома останніми цифрами номеру залікової книжки студента.

Виконання, оформлення та захист КР здійснюється студентом в індивідуальному порядку відповідно до методичних рекомендацій. Робота здається викладачу не пізніше, ніж за тиждень до захисту курсової роботи.

Час, потрібний для виконання КР – до 36 годин самостійної роботи.

2.2. Контрольна робота

Контрольна робота (К) виконуються в п’ятому семестрі, відповідно до затверджених в установленому порядку методичних рекомендацій, з метою закріплення та поглиблення теоретичних знань та вмінь студентів і є важливим етапом у засвоєнні навчального матеріалу, що викладається.

Контрольна робота виконується на основі навчального матеріалу, винесеного на самостійне опрацювання студентами і є складовою модулю № 3 "Метаболізм мікроорганізмів ".

Конкретна мета контрольної роботи залежить від варіанту завдання, який визначається за двома останніми цифрами номеру залікової книжки і полягає у вивченні та засвоєнні тем з живлення і росту мікроорганізмів, елективних методів культивування, дії зовнішних факторів на мікроорганізми, основних механізмів обміну речовин і перетворення енергії, біосинтетичних процесів мікроорганізмів, типів взаємовідносин між організмами в природі тощо.

Виконання, оформлення та захист контрольної роботи виконується студентом в індивідуальному порядку.

Час, потрібний для виконання контрольної роботи – до 8 годин самостійної роботи.