Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
robota11.docx
Скачиваний:
30
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
535.57 Кб
Скачать

2.3. Конструкція мембранного компресора мк-100-120/350

Станція УГЗС складається з наступних основних складальних одиниць: панель роздачі низького тиску; пульт керування; система обігріву кузова; система охолодження робочого газу; вологовідділювач; клапан запобіжний; фільтр 8Д2.966.603; металорукав; батарея газових балонів АБ-350; солноїдний вентиль; редуктори газові; мембранний дожимаючий компресор; зарядки; пульт роздачі;штуцери роздачі;

Мембранний дотискающий компресор МК-100-120/350 (рис2.2) призначений для підвищення тиску газу від 3,5 до 35 МПа (від 35 до 350 кгс/см2) і є горизонтальною двоциліндрової одноступінчастої машиною стиснення з кулісним механізмом руху.

Компресор МК100-120/350 складається з наступних основних вузлів: картера 17, механізму руху, правого і лівого мембранних блоків 11, газових клапанів (нагнітального / і всмоктуючого 2), обмежувачів тиску 9, правого і лівого підкачувальних насосів 15, циркуляційного насоса і відстійника 8.

Мембранний блок 11 є основним рабочим вузлом, який виконує роль циліндра в компресорі. Він складається з чарки 19 з укрученими в неї шпильками, мембрани 4, розподільної 5 і мембранних 3 дощок.

Чарка виготовлена ​​зі сталі 2X13 і має центральний отвір (гідравлічний циліндр), в якому рухається шток куліси.

Газові клапани (рис. 2.3)У кожному мембранном блоці компресора встановлюється по одному нагнетательному і всмоктуючому клапану. Всмоктуючий клапан складається з корпуса, клапана 2, пружини 3, розетки 4, обмежувача 5 і гайки 6. Нагнітальний клапан складається з корпусу , розетки 4, клапана 2 і пружіни 3. Корпуси та розетки клапанів виготовлені з бронзи, клапани - зі сталі.

Обмежувач тиску призначений для автоматичної підтримки перепаду в 3-7 МПа (30-70 кгс/см2) між тиском робочої рідини і тиском газу. Він складається з кришки , сідла , мембрани , штуцера , клапана , підп'ятника , пружини і кільця гумового .Мембрана розділяє обмежувач тиску на газову і гідравлічну порожнини. У газову порожнину підводиться нагнітається газ , в гідравлічну - робоча рідина аз мембранного блоку.

Коли перепад тисків між рідиною і газом досягне 3-7 МПа (30-70 кгс/см2) , мембрана прогнеться і рідина скинеться через центральне отвір сідла у відстійник .

Підкачуючий насос служить для компенсації витоків робочої рідини з мембранного блоку. Кожен мембранний блок має свій підкачуючий насос. Подкачіваючий насос складається з корпусу, плунжера, пружини, всмоктуючого і нагнітального клапанів.

Корпус насоса виконаний із сталі, в нього запресована напрямна втулка з текстоліту. Плунжер готують зі сталі 38ХМЮА і має азотовану поверхню. Кільце ущільнювача, виконане з фторопласту-нікелевої композиції ФН-202, притискає ¬ ся до плунжеру за допомогою натискних кілець і пружини.

Циркуляційний насос ( рис. 2.4) призначений для забезпечення циркуляції робочої рідини в систем охолодження компресора, примусової змащення й охолодження кулісного каменю, а також для створення напору на всмоктуванні підкачувальних насосів.

Циркуляційний насос складається з алюмінієвого корпуса 5 , сталевого вала 6 , ротора 3 з пластинами, виготовлених зі сталі 38ХМЮА,з азотованого поверхнями, редукційного клапана 10 , мембрани 9 , пружини 12 , гайки 13 , карданного вала 15 і гайки з ман - жетой 4 . Привід насоса здійснюється ланцюгової переду - чий від зірочки компресора.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]