Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Broshyura_SRS_stats_dlya_studentov_OA_1.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
1.2 Mб
Скачать

Тема 8. Застосування Internet в економіці.

Завдання

Опрацювати теоретичні відомості та літературу і відповісти на питання.

Теоретичні відомості

ПЛАН

  1. Поняття Internet.

  1. Інформація, яка передається по Internet.

  1. Мова Internet.

  1. Word Wide Web.

  2. Поняття броузера, сервера, провайдера.

  3. Електронна пошта.

  1. Поняття Internet.

Інтернет - це мережа мереж, це можливість спілкування і передача інформації між різними комп'ютерами по усьому світі, поза залежністю від того, які це комп'ютери.

Ті комп'ютери , що підключені постійно і беруть участь у передачі даних між іншими учасниками Мережі називають - Серверами . Власниками цих серверів можуть бути державні організації , навчальні заклади , комерційні організації і приватні особи. У кожного серверу є своє ім'я. Організація , що встановила сервер може підключати до нього всіх бажаючих . Тоді вона стає провайдером.

Internet -провайдеры - це компанії, що пропонують підключення до Інтернет.

Провайдер забезпечує користувача мережними адресами та будь-якою інформацією, яка єнеобхідною при конфигуруванні ПК для роботи в Internet.

Віртуальні сервери клієнтів називають WEB- серверами.

Рухом інформації в цій гігантській мережі управляє протокол TCP/ IP, що працює на кожному з комп'ютерів, що беруть участь в Інтернет . Єдиною організацією, що якось впливає на роботу Мережі є консорціум 3W. У кожного сервера повинна бути унікальна адреса, для того щоб повідомлення точно доставлялися від одного користувача Інтернету до іншого. Щоб комп'ютер міг зв'язуватися з іншими комп'ютерами в Інтернет необхідно програмне забезпечення ТСР/IР. Для підключення до мережі за допомогою модему необхідна утиліта „Удаленный доступ к сети.

2. Інформація, яка передається по мережі.

Інформація передається будь-яка: це посилка й одержання електронної пошти, перекачування програм, участь у міжнародних дискусійних клубах, замовлення квитків на літак, бронування номерів у готелі, покупка товарів, пошук наукових статей в бібліотеках усього світу і т.ін.

Провайдери – організація або приватні особи, які є сполучною ланкою між клієнтами та Internet, їх ще називають ISP (Internet Service Provider). Сервер провайдера має кілька модемних входів, до яких можуть підключатися користувачі для доступу в Internet.

Як правило, провайдер надає такі послуги:

  • доступ до інформаційних ресурсів Internet;

  • надання адреси електронної пошти;

  • виділення необхідного простору на своєму вузлі для Web – сторінок абонента.

3. Мова Internet.

Всі комп'ютери в мережі користуються мережними протоколами ТСР/IР - мовою, за допомогою яко] комп'ютери спілкуються один з одним.

ТСР/IP - загальноприйнята система кодування для обміну даними по мережі в зрозумілої кожному комп'ютеру формі. Кожний комп'ютер у мережі «розуміє» ці два протоколи і використовує їх для передачі даних по визначеному маршруту. Відповідно до протоколу ТСР усі дані, що циркулюють в інформаційному полі розбиваються на невеликі фрагменти, так звані пакети. Кожний з пакетів розміщується в «електронний конверт» , який має заголовок довжиною, у якому містяться адреси одержувача і відправника. Потім у справу вступає IР - протокол, що визначає як найкраще доставити електронний пакет. Для кожного пакета він знаходить шлях, що проходить через ряд маршрутизаторов. Маршрутизатор аналізує адреси одержувача і передає пакет наступному маршрутизатору. Так кожний пакет електронного листа добирається до місця призначення по своєму маршруті. Після цього вступає в справу ТСР - протокол. Він переконується, що всі пакети дійшли не пошкодженими, а потім збирає з них початкове повідомлення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]