Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет по практике К-2.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
320 Кб
Скачать

7.2 Індивідуальні й колективні засоби захисту

Всі працюючі в цеху карбамід-2 повинні бути забезпечені спецодягом і спецвзуттям відповідно до ДСТУ 12.4.103-93 "ССБТ. Одяг спеціальний захисний, засоби індивідуального захисту ніг і рук. Класифікація", СТП-113-03-7-18.04-88 "Керування безпекою праці й охороною навколишнього середовища. Порядок заявки, одержання, видачі, зберігання й користування засобами індивідуального захисту". Вид спецодягу й спецвзуття робочим й інженерно-технічним працівникам визначений залежно від професії й характеру виконуваної роботи.

У зв'язку з тим, що основна частина устаткування розташована на відкритих площадках, обслуговуючий персонал забезпечується спецодягом на зимовий період експлуатації.

Для захисту від механічного травмування голови весь персонал цеху забезпечується захисними касками.

Індивідуальні засоби захисту органів дихання залежно від шкідливих речовин, які застосовуються:

а) відділення, пов'язані із застосуванням аміаку, - фільтруючий протигаз марки "КД".

б) у відділеннях, пов'язаних із застосуванням карбамідоформальдегідної смоли - фільтруючий протигаз марки "А".

в) від впливу на організм діоксиду вуглецю при роботі всередині посудини - шлангові протигази марки "ПШ-1" й "ПШ-2".

г) у відділеннях, пов'язаних із транспортуванням, прийомом і відвантаженням карбаміду - респіратори типу "пелюстка" або марки "В-2ДО".

д) як засоби особистого захисту від шуму застосовувати протишумні навушники типу ВЦНИИОТ (ИП-45х7) (рос.), протишумні вкладиші "Беруши".

Крім індивідуальних фільтруючих протигазів у цеху є аварійний запас протигазів у кількості, що відповідає максимальному числу працюючих у зміні.

У цеху перебуває аварійний запас спецодягу, спецвзуття, костюми прогумовані, костюми ватяні, валянки, чоботи гумові, рукавиці гумові, костюми сукняні.

Для електробезпечності персонал з ремонту й обслуговуванню електроустаткування повинен застосовувати як індивідуальні засоби діелектричні рукавички, килимки, калоші, боти.

Перед початком роботи необхідно перевіряти справність індивідуальних засобів захисту.

Оповіщення працівників цеху про появу газової хвилі, про аварію або аварійну ситуацію відбувається за допомогою гучномовного зв'язку.

8 Організація виробництва

8.1 Оплата праці

1. Оплата праці працівників підприємства складається з основної й додаткової заробітної плати.

2. В основний фонд оплати праці включається: оплата робітників за встановленими тарифними ставками (окладами), за відрядними розцінками за виконаний обсяг робіт, керівників, фахівців і службовців за посадовими окладами за фактично відпрацьований час, оплата за роботу у вечірній і нічний час, оплата за роботу у святкові дні й перепрацювання графіка для працівників, які, працюють за графіками змінності, оплата за керівництво бригадою, оплата за класність водіям й машиністам, оплата за розділення дня на частини, оплата працівникам, що мають Почесне звання або вчений ступінь.

3. Додатковий фонд оплати праці виділяється на матеріальне стимулювання, працівників за виконання виробничих завдань.

4.Перевитрата планового фонду оплати праці не допускається.