Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
27
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
492.54 Кб
Скачать

2.6. Ресурсозбереження і матеріалоємність

Безперервне зростання вимог до якості та оформлення друкованої продукції, підвищення ілюстрованості видань з одночасним зростанням економічної ефективності виробництва викликає необхідність постійного удосконалення друкарської справи.

Щоб збільшити термін дії УФ- ламп в СtР можна знизити яскравість ламп, але при цьому потрібно пропорційно збільшити тривалість експозиції.

В проявної машині можна декілька разів проявляти пластину в одному проявнику, не замінюючи його. Але для цього потрібно збільшити час проявки.

Пластини потрібно зберігати в закритій упаковці, в приміщенні з температурою повітря від +5 до +30ºС та відносною вологістю не більше 60%. Після транспортування пластини треба піддати акліматизуванню.

Для цього останнім часом почали застосовувати раціональну схему вентиляції із використанням частини відхідного після теплообмінника повітря для змішування із свіжим. Це різко підвищує температуру повітря, що входить у теплообмінник, дозволяє знизити розміри останнього і відмовитися від додаткового підігрівання повітря свіжою парою навіть у найбільш холодну пору року.

Вірний підбір спеціалістів для виготовлення офсетних друкарських форм теж є невід’ємною частиною при ресурсозбереженні.

Наведені приклади підтверджують, що завдяки ресурсозбереженню підвищується рентабельність підприємства.

Соседние файлы в папке Макаров