Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
magisterska_pedagogichna.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
116.74 Кб
Скачать

3. Організація і проведення практики

Загальне керівництво магістерською педагогічною практикою на факультеті здійснює факультетський керівник, який разом з деканатом складає проект наказу про скерування студентів на практику та призначення групових керівників від кафедр факультету та кафедри загальної і соціальної педагогіки.

Розпочинається практика з проведення установчої конференції, в якій беруть участь студенти-практиканти, факультетський керівник, керівники від кафедр факультету та кафедри загальної і соціальної педагогіки. Студентів ознайомлюють із наказом ректора, програмою та завданнями практики, тривалістю робочого часу на практиці, правилами внутрішнього розпорядку та правилами техніки безпеки, про що здійснюються відповідні записи в листку обліку проведення інструктажу з техніки безпеки. Кафедра скеровує студентів до їхніх керівників-викладачів, які ведуть загальні (або спеціальні) курси на хімічному факультеті та природничому коледжі при Львівському національному університеті імені Івана Франка.

4. Зміст практики

Впродовж перших двох днів студенти складають індивідуальний план роботи на весь період практики та графік проведення залікових занять, узгоджений з провідним викладачем курсу.

4.1. Індивідуальні завдання

Приступивши до проходження практики студенти отримують завдання згідно яких вони повинні:

  • прочитати одну лекцію українською (іноземною) мовою з загальних дисциплін або дисциплін спеціалізації;

  • провести одне-два лабораторних або одне-два семінарських (практичних або лекційного демонстрування) заняття загальним обсягом 6-8 годин;

  • написати план-конспекти всіх залікових навчальних занять;

  • відвідувати усі залікові заняття своїх колег-практикантів;

  • здійснювати аналіз залікових занять колег-практикантів за участю провідного викладача та керівника практики;

  • написати розгорнуту рецензію на одне відвідане заняття.

4.2. Навчальні посібники

Готуючись до залікових занять студенти-практиканти повинні використовувати навчальні посібники, підручники, довідники і практикуми з загальної, неорганічної, аналітичної, органічної, фізичної та колоїдної хімії, які зазначені в робочих програмах відповідних навчальних дисциплін.

З метою правильного структурування навчального заняття, використання української хімічної номенклатури, щодо систематичних назв хімічних елементів, назв неорганічних сполук і деяких органічних сполук доцільно використовувати методичні матеріали:

1. Ковальчук Л.О. Методичні матеріали до організації і проведення асистентської практики студентів-магістрів хімічного факультету. – Львів: Видав. центр ЛНУ імені Івана Франка, 2008. – 31 с.

2. Кінжибало В.В. Програма і методичні матеріали до курсу „Методика навчання хімії” (для студентів хімічного факультету). – Львів: Видав. центр ЛНУ імені Івана Франка, 2007. – 155 с.

3. Кінжибало В.В. Програма і методичні матеріали до проведення педагогічної практики (для студентів хімічного факультету). – Львів: Видав. центр ЛНУ імені Івана Франка, 2003. – 65 с.

4. Толмачова В.С., Ковтун О.М., Корнілов М.Ю., Гордієнко О.В., Василенко В.С. Сучасна термінологія та номенклатура органічних сполук. – Тернопіль: Навч. книга – Богдан, 2008.

5. Корнілов М.Ю., Білодід О.І., Голуб О.А. Термінологічний посібник з хімії. – К.: ІЗМН, 1996. – 256 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]