Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
УЕР 4-й курс методичка_сортувальна станція.DOC
Скачиваний:
49
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.68 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ’ЯЗКУ УКРАЇНИ

Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка в. Лазаряна

Кафедра «Управління експлуатаційною роботою»

Організація роботи сортувальної станції

Методичні вказівки до виконання курсової роботи

Укладачі: Д. М. Козаченко

Р. Г. Коробйова

Для студентів ІV курсу безвідривної форми навчання спеціальності 6.100403 «Організація перевезень та управління на залізничному транспорті»

Дніпропетровськ 2010

УДК 656.212.6

Укладачі:

Козаченко Дмитро Миколайович

Коробйова Руслана Геннадіївна

Рецензенти:

головний інженер служби перевезень

(Придніпровська залізниця),

Організація роботи сортувальної станції: Методичні вказівки до виконання курсової роботи / Дніпропетр. нац. ун-т залізн. трансп. ім. акад. В. Лазаряна; Уклад.: Д. М. Козаченко, Р. Г. Коробйова – Д., 2010. – 36 с.

Дійсні методичні вказівки дають загальний напрямок виконання курсової роботи, визначають структуру, зміст і обсяг окремих розділів, не обмежуючи при цьому творчу ініціативу студентів і консультантів по виконанню курсової роботи.

Методичні вказівки призначені для використання студентами вищих навчальних закладів спеціальності 6.100403 «Організація перевезень і управління на транспорті» при виконанні курсової роботи з дисципліни «Управління експлуатаційною роботою і якістю перевезень».

Іл. 8. Табл. 17. Бібліогр.: 8 назв.

Козаченко Д. М. та ін., укладання, 2010

Вид-во Дніпропетр. нац. ун-ту залізнич. трансп. імені акад. В. Лазаряна

Вступ

Сортувальні станції є пунктами масового формування і розформування поїздів. Від їх чіткої роботи залежить функціонування цілих напрямків і залізничної мережі в цілому.

Виконуючи першу частину курсового проекту з дисципліни «Управління експлуатаційною роботою та якістю перевезень на залізничному транспорті», що має назву «Організація роботи сортувальної станції», студенти повинні навчитися творчо використовувати свої знання для вирішення інженерних задач, пов'язаних з розробкою технології сортувальної станції, аналізом взаємодії всіх станційних процесів з урахуванням нерівномірності руху, знаходження оптимальних рішень та пошуку резервів у переробці вагонів, використанні передових методів і технологій на сортувальних станціях.

Для успішного виконання проекту необхідно вивчити літературу, вказану в її переліку. Вихідні дані для розробки проекту надані в завданні, яке складається зі схеми станції, початкових даних та шести додатків. Проект виконується в послідовності, викладеній в методичних вказівках. Назви розділів пояснювальної записки та її зміст повинні відповідати вимогам методичних вказівок.

1 Техніко-експлуатаційна характеристика станції

У цьому розділі необхідно викласти коротку характеристику станції Н, організація роботи якої розглядається в курсовому проекті. Вихідними Даними для виконання розділу є схема залізничних напрямків, схема станції, характеристика дільниць, що примикають до станції та станційних пристроїв (див. додаток 3 до завдання) і пунктів вантажної роботи (див. додаток 6 до завдання). Виконується описання схеми станції та її технічне устаткування. Тут розглядається колійний розвиток по паркам, вказується кількість парків та колій у кожному з них, їх спеціалізація на основі функціонального призначення. Згідно з завданням до проекту описується технічне забезпечення станції.