Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
285.7 Кб
Скачать

1.Дати визначення залізнична станція.

2. Що таке колійний пост?

3. Де улаштовуються розїзди які операції на них виконуються?

4. Чи проводиться схрещування на обгіних пунктах.Чому?

5.Які операії вдносяться до технічних.

До технічних операцій відносяться приймання, відправлення та пропуск поїздів, їх схрещення та обгони, розформування – формування составів, обробка окремих груп вагонів, причеплення вагонів до транзитних поїздів і їх відчеплення від них, підготовка і подача вагонів до вантажних пунктів і на під'їзні колії та їх прибирання з них, зміна локомотивів і локомотивних бригад. До технічних операцій відносяться також технічний огляд вагонів, їх ремонт, ремонт і екіпірування локомотивів, очистка, промивка та дезинфекція вагонів.

6.Які операції відносяться до комерціїних?

До комерційних операцій входять: приймання, зважування, зберігання і видача вантажів; оформлення перевізних документів, стягнення провізної плати; пломбування вагонів; забезпечення схоронності вантажів, що знаходяться на станції; огляд составів поїздів у комерційному відношенні.

7.Які операції відносяться до вантажних?

До вантажних операцій відносяться: навантаження, вивантаження і перевантаження вантажів; сортування дрібних відправок і контейнерів.

8.Які операції відносяться до пасажирських?

Пасажирські операції: організація посадки і висадки пасажирів; приймання, зберігання і видача багажу і ручної поклажі; завантаження і вивантаження багажу та пошти; продаж пасажирських квитків; обслуговування пасажирів на вокзалах.

9.Як розподіляються станції за характером роботи та призначенням?

станції поділяються на позакласні, I, II, III, IV та V класів.

За своїм призначенням і основним характером роботи, що виконується залізничні станції розподіляються на:

- пасажирські - станції, основним призначенням яких є обслуговування пасажирів прямого, місцевого та приміського пасажирського сполучення.

- вантажні - станції, основним призначенням яких є виконання вантажної і комерційної роботи.

- сортувальні - станції, основним призначенням яких є виконання операцій з розформування і формування поїздів відповідно до встановлених планом формування призначень; виконання операцій з пропуску поїздів без переробки і з частковою переробкою; технічне обслуговування, комерційний огляд составів поїздів і усунення виявлених несправностей вагонів; зміна локомотивів і локомотивних бригад.

- дільничні - станції, основним призначенням яких є формування, розформування дільничних і збірних поїздів; приймання, технічне обслуговування і комерційний огляд, відправлення транзитних вантажних поїздів; зміна локомотивів і локомотивних бригад; навантаження, вивантаження вантажів і обслуговування під'їзних колій підприємств; приймання і відправлення пасажирських поїздів;

Таким чином, основним призначенням сортувальних та дільничних станцій є виконання технічних операцій. Тому ці станції разом називаються технічними.

- проміжні - станції, основним призначенням яких є приймання, відправлення, обгін, схрещення і пропуск вантажних і пасажирських поїздів. На проміжних станціях можуть виконуватися вантажні операції на місцях загального користування (навантаження і вивантаження вантажів) і обслуговування залізничних під'їзних колій підприємств, відчеплення і причеплення вагонів від (до) збірних поїздів та операції, які пов'язані з перевезенням пасажирів. На окремих проміжних станціях здійснюються операції з формування поїздів, оборот приміських составів та інші технічні операції.

Станція, що розташована перед кордоном із суміжною державою і наступною за цією станцією є станція суміжної держави, називається прикордонною станцією.

Станція, що виконує, крім свого основного призначення, роботу з приймання - передачі вагонів, вантажів і пасажирів між суміжними державами в технічному і комерційному відношенні з виконанням прикордонного, митного, санітарно-карантинного і інших видів контролю є прикордонною передавальною станцією.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]