Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
111.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.03 Mб
Скачать

1. Призначення та класифікація дільничних станцій.

Дільнична станція з колійним розвитком призначена для: обслуговування транзитних вантажних і пасажирських поїздів, розформування та формування составів дільничних та збірних поїздів, виконання пасажирських вантажних і комерційних операцій обслуговування ПК, заправляння водою вагонів, екіпірування ізотермічних вагонів.. Класифікація дільничних ст.: 1) за роллю станції в тяговому обслуговуванні: з основним депо, з пунктом обороту локомотива і зміни локомотивних бригад.2) у залежності від кількості головних колій: одно-, дво та трьоколійні.3) від кількості примикань підходів: тупикові (один підхід), лінійного типу (2підходи), і вузлові (більше 2 підходів). 4) за взаємним розташуванням ПВП: одно паркові поперечного типу, напівпоздовжнього типу, поздовжнього і з послідовним розташуванням пристроїв і парків вантажного руху.

2.Основні пристрої дільничних станцій та їх призначення.

Пасажирські пристрої: для роботи з поїздами пристрої для обслуговування пас ,ПВ парки пасажирського руху. Вантажні пристрої склади різного призначення .Пристрої локомотивного господарства :,ремонтна база, пристрої технічного обслуговуваннята екіпірування локомотивів. Пристрої вагонного господарства для тех обслуг та рем вагонів. Прістрої для розформування і формування поїздів(вітяжні колії, сорт гірки).Службові та технічні будівліпрістрої іншіх споруд пристрої СЦБ електр енергії і Водопостачання

3.Різновиди дільничних станцій за їх роллю в обслуговуванні поїздів локомотивами і бригадами.

З основним депо для ремонту локомотивів; - з пунктом обороту локомотивів в кінці ділянки, якщо в цьому ж кінці немає депо, в цих пунктах обов’язково є екіпірувальні пристрої для організації тех.огляду; – з зміною лок бригад на цих станціях при необхідності екіпірування локомотивів транзитних поїздів.

4. Принцип взаємного розташування та спеціалізації ПВ парків.

Взаемне розташування ПВ парків повинно забезпечувати необхідну пропускну спроможність ,безпеку поїздного і маневрового руху найменші пробіги по станції поїздів та локоимотивів . При розробці спеціалізації парків потрібно визначити категорії поїздів які приймаються (транзитні у розформ кутові збірн дільнічні)напрямки з яких вони прибувають . Також необхідно зазначити що за одн з таких напрямків присортувальні парки звідкипоступають в ПВ парки поїзді свого формування . Транзитний і кутові поїзді приймаються в тойже парк Що і транзитні прямі що прибувають з тогож напрямку .Для прийому відправлення дільнічніх і збірних поїждів використовують той ПВ парки ,який розташовані поряд із Сортувальним.

5. Пасажирські пристрої та принципи їх розміщення на дільничних станціях.

Пасажирські пристрої (вокзали платформи переходи) повинні забезпечувати швидке, зручне і безпечне виконання з обслуговування пасажирів, для цього вокзали необхідно розм. з зовн боку колії станції, як правило з боку основної частини населеного пункту. Пасажирські колії проектують загальними для місцевих дільничних та приміських поїздів. Колії для очистки і стоянки вагонів повинні бути підготовлені для подач составів на відстій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]