Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма практик ЕК.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
36.34 Кб
Скачать

3. Програма практики

3.1. Метою виробничої практики з фаху на рівні «бакалавр» є формування у студентів на базі отриманих в ВНЗ теоретичних знань, професійних вмінь і навичок виділення проблеми, її дослідження, розробки варіантів вирішення, пошуку найоптимальнішого варіанту та підготовки проекту самостійного рішення під час професійної діяльності в реальних умовах функціонування підприємства, а також поглиблення та закріплення набутих теоретичних знань з основних професійно-орієнтованих дисциплін, опанування сучасними прийомами та методами прийняття управлінського рішення, розробки пропозицій щодо впровадження стратегічно - орієнтованих та інноваційних технологій управління підприємством; систематичного оновлення та творчого застосування набутих знань в практичній діяльності.

Виробнича практика з фаху передбачає використання теоретичних знань з усього блоку професійно-орієнтованих дисциплін та дисциплін спеціалізації відповідно до варіативної частини ОПП.

Індивідуальне завдання

Під час проходження практики студенти виконують індивідуальне завдання, пов'язане з темою курсової або майбутній дипломної роботи.

Індивідуальне завдання має націлювати студента на проведення самостійного наукового дослідження і накопичення інформації, потрібної студенту для складання звіту з практики, виконання курсової або дипломної роботи, підготовки статті, доповіді тощо.

Індивідуальне завдання складається науковим керівником, який у період практики сумісно з керівником практики від кафедри здійснює контроль виконання даного завдання.

Зміст практики

Відповідно до кваліфікаційної характеристики фахівця студенти під час комплексної практики з фаху повинні:

дослідити стан, тенденції та напрями розвитку підприємства;

проаналізувати та оцінювати структуру конкретного підприємства;

ознайомитися з основними функціями і завданнями керівництва підприємства з охорони праці (навчання працівників з питань охорони праці та пожежної безпеки; проведення атестації робочих місць за умовами праці; ведення звітності про нещасні випадки виробничого і невиробничого характеру), нормативними документами;

дослідити інформаційного забезпечення підприємства;

визначити можливі шляхи впровадження інноваційних технологій та комунікацій для підвищення ефективності діяльності підприємства;

здійснити збір необхідної інформації для навчальних та наукових досліджень;

дослідити основні економічні показники розвитку підприємства та надати його економічну характеристику.

Після закінчення практики студенти повинні виконувати такі виробничі функції та завдання:

технологічну; контрольну; організаційну; управлінську; дослідницьку.

У звіті може бути копії документів з організації виробничого процесу,.

3.2. Метою переддипломної практики є підготовка студентом індивідуального завдання з всебічного вивчення конкретної проблеми, збору практичних та статистичних матеріалів для виконання магістерської роботи.

Індивідуальне завдання:

  • формування інформаційної бази для проведення аналітичних і проектних розрахунків дипломного дослідження;

  • розробка програмного забезпечення та комплексу задач аналітичних та прогнозних досліджень з використанням комп'ютерних технологій;

  • проведення розрахунків та оцінка ефективності заходів, розроблених у дипломному дослідженні;

  • виконання індивідуального завдання з науково-дослідної роботи;

  • зібрати усі необхідні матеріали для проведення дослідних робіт з теми дипломної роботи;

  • поглибити теоретичні знання шляхом вивчення досвіду роботи фахівців підприємства.

Науково-дослідна робота в період практики спрямована на підвищення фахового рівня підготовки студентів. Участь у цій роботі є обов'язковою для кожного студента денної форми навчання.

Після закінчення переддипломної практики студент має підготувати пропозиції науковому керівникові щодо змісту першого варіанту теоретичного та аналітичного розділів магістерської роботи, комплексу завдань для дослідження з використанням комп'ютерних технологій. Пропозиції щодо змісту теоретичного та аналітичного розділів дипломної магістерської роботи повинні мати логічний, доказовий, аргументований характер і містити:

  • поглиблений всебічний аналіз досліджуваної проблеми;

  • елементи самостійного дослідження;

  • розрахунки виконані на ЕОМ;

  • елементи наукової новизни для дипломної роботи;

  • достатній для обґрунтування пропозицій аналіз досліджуваної проблеми у межах базового підприємства.

По закінченню переддипломної практики студент подає: на кафедру науковому керівнику ґрунтовні пропозиції щодо вдосконалення діяльності підприємства, запропонований для подальшого дослідження комплекс розробок з використанням комп'ютерний технологій.