Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Стратегия для студентов.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
103.42 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Донецький національний університет економіки

і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського

Кафедра товарознавства і експертизи непродовольчих товарів

Л.І. Корчига

Технологія працевлаштування

Методичні вказівки

з дисципліни для практичних занять та самостійної роботи

«Розробка власної стратегії пошуку роботи»

для студентів

денної та заочної форм навчання

Донецьк

ДонНУЕТ

2014

ПЕРЕДМОВА

Щорічно в Україні ринок праці поповнюють тисячі випускників вищих навчальних закладів.

Щоб знайти перше місце роботи і зробити успішну кар'єру в стрімко мінливому світі, студентам необхідно володіти інформацією про перспективи працевлаштування.

У цьому контексті Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (ДонНУЕТ) став на шлях особистої відповідальності і в 2003 році розробив Стратегію сприяння працевлаштуванню випускників. Мета цієї стратегії полягає у встановленні університетом соціального партнерства з роботодавцями, забезпеченні соціальних та економічних потреб випускників через отримання ними першого місця роботи, а роботодавців - у висококваліфікованих кадрах.

Однією із форм діяльності університету щодо сприяння працевлаштуванню випускників є підготовка студентів до процесу працевлаштування шляхом вивчення навчальної дисципліни «Технологія працевлаштування».

Предметом вивчення навчальної дисципліни «Технологія працевлаштування» є процес працевлаштування, який розпочинається зі створення стратегії пошуку роботи з урахуванням конкретної ситуації на ринку праці і впливу різних обставин, супроводжується певними кроками до бажаної вакансії і завершується офіційним оформленням випускника на роботу та побудовою успішної кар'єри в майбутньому.

Метою вивчення навчальної дисципліни «Технологія працевлаштування» є набуття теоретичних знань і формування практичних навичок з пошуку першого місця роботи випускниками та успіху в просуванні кар’єрними сходинками.

Завдання вивчення навчальної дисципліни «Технологія працевлаштування» полягає у підвищенні конкурентоспроможності випускників за рахунок надбання ними компетенцій успішної поведінки на ринку праці, формуванні у студентської молоді цілісного системного уявлення про шляхи побудови успішної кар’єри в сучасних умовах розвитку економіки, відпрацюванні практичних навичок з вирішення проблеми працевлаштування.

Студент повинен знати: вимоги до фахівців в умовах сучасного ринку праці, основні етапи процесу працевлаштування, технологію впевненої поведінки при співбесідах з роботодавцями і мистецтво адаптації на робочому місці.

Вміти: розробляти стратегію пошуку роботи, створювати бази даних і використовувати інтернет-ресурси щодо пошуку вакансій;

складати особисте резюме;

презентувати свої компетенції як товар;

писати переконливий супровідний лист роботодавцю;

застосовувати навички ефективної поведінки на ринку праці;

пізнавати секрети успішної співбесіди з роботодавцем;

розробляти оптимальний процес адаптації до професійної сфери життя;

будувати успішну кар’єру.

Програмою навчальної дисципліни «Технологія працевлаштування» передбачено два змістових модулі.

Змістовний модуль 1. Механізм сприяння та правове регулювання працевлаштування випускників вищих навчальних закладів. Джерела вакансій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]